2021-06-14 14:35:42 | Groene Menukaart helpt musea en podia bij verduurzamen gebouwen | Haarlems WeekbladHAARL EM Donderdag 10 juni is de ‘Groene Menukaart Musea en Podiumkunsten’ gepresenteerd in de Philharmonie. De Groene Menukaart is een online tool  waarmee culturele instellingen gericht aan de slag kunnen met het verduurzamen van hun gebouwen en de kans krijgen kosten te besparen.

De Groene Menukaart  laat zien welke duurzame maatregelen er zijn voor gebouwen met een culturele functie en geeft een overzicht van regelgeving, subsidies en leningen.

Marie-Thérèse Meijs (wethouder Cultuur) is trots op de Haarlemse culturele sector: “In Haarlem werkten verschillende culturele instellingen al eerder nauw samen aan het behalen van een Green Key-certificaat voor duurzame bedrijfsvoering en het opzetten van Haarlem Plastic Vrij.  Zij spanden zich in om hun gebouwen en bedrijfsvoering duurzamer te maken. De Toneelschuur en de Philharmonie bijvoorbeeld plaatsten  zonnepanelen op het dak. Maar ook op het gebied van afvalscheiding, fair trade , het gebruik van afbreekbare schoonmaakmiddelen en isolatie liepen 9 Haarlemse culturele instellingen voorop. Deze samenwerking krijgt met de Groene Menukaart een mooi vervolg! De culturele sector in heel Nederland kan er vanaf nu gebruik van maken.”

De Groene Menukaart Musea en Podiumkunsten is opgesteld op initiatief van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), de provincie Noord-Holland en De Groene Grachten. In de hele MRA zijn zo’n 2000 culturele gebouwen die samen een grote impact hebben op het milieu.

www.degroenemenukaart.nl/cultuurpandenKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: Haarlems Weekblad