2021-06-15 11:16:00 | Haarlemse roeister Roos de Jong vertelt over Olympische droom in docuserie | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARLEM Is het mogelijk om na het verplaatsen van de Spelen voor een tweede jaar op rij alles op te offeren voor een Olympische droom? In de online docuserie ‘On The Record: Onze weg naar Tokio’ van AVROTROS wordt het verhaal getoond van de Haarlemse roeister Roos de Jong (27) en haar twee teamgenoten Ymkje Clevering (25) en Marieke Keijser (24). De serie is vanaf donderdag 15 juli te bekijken via het YouTubekanaal van AVROTROS. Het laatste deel verschijnt na de Olympische Spelen.

In de online docuserie ‘On the record: Onze weg naar Tokio’ wordt een indruk gegeven van wat er omgaat in het hoofd van de drie roeisters die toewerken naar de Olympische Spelen in onzekere tijden. De drie dames delen openhartig hun hoogte- en dieptepunten in een intieme setting, voor een camera in een ‘dagboekkamer’ in hun huis. Terwijl heel Nederland op slot gaat, het Olympisch Trainingscentrum sluit en de Spelen uiteindelijk worden verplaatst, ontstaan er langzaamaan nieuwe perspectieven voor de drie vrouwen. Al die tijd is de camera hun beste vriend.

Zo krijgt de kijker een indruk van wat er omgaat in het hoofd van de topsporters die toewerken naar de Olympische Spelen in onzekere tijden. Wat doen en laten ze om hun doel te bereiken? Houden ze het mentaal en fysiek vol? Lukt het ze om opnieuw die felbegeerde plekken in hun boten te veroveren? Waar uitstel voor de één een vloek blijkt, is het voor de ander een zegen.

De eerste drie afleveringen zijn te zien vanaf donderdag 15 juli 17.00 uur via het YouTubekanaal van AVROTROS. Aflevering vier is te zien na het Olympische avontuur van de roeisters. In het laatste deel is te zien of hun missie is geslaagd.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]