2021-06-18 10:13:00 | Roel Spanjers neemt publiek mee op reis naar New Orleans bij Haarlem Blues Club | Haarlems Weekblad

[ad_1]

HAARL EM Voor het eerst sinds lange tijden, kan Haarlem Blues Club weer een avond organiseren. Vrijdag 9 juli staat Roel Spanjers vanaf 21.00 uur op het podium met een adembenemende muzikale tocht door het Zuiden van de Verenigde Staten. 

Spanjers is onder meer van bands als Normaal, Sunset Travelers en zijn bijdrage aan de theatershows van Johan Derksen. Deze Amerikaanse rootsmuziekspecialist, Hammond-organist en zanger brengt deze avond een muzikaal bezoek aan New Orleans, ‘The Big Easy’. De stad is een echte smeltkroes van culturen en staat daardoor aan de wieg van vrijwel alle Amerikaanse muziek. Spanjers neemt zijn publiek mee op een muzikale rondreis langs de klanken en ritmes van New Orleans. Een echte pianisten-stad en dat treft: Spanjers heeft op piano de specifieke, rollende Sound van New Orleans helemaal in de vingers. Hij heeft daarvoor in het Zuiden van de VS rondgekeken, goed geluisterd en bovendien: gespeeld en getourd met lokale helden. Spanjers vertelt ook over de muzikale en culturele geschiedenis van de stad. Belangrijke songs en illustere figuren als Jelly Roll Morton, Fats Domino en Dr. John komen langs. 

Haarlem Blues Club is gevestigd aan de Korte Verspronckweg 7-9. Bij dit concert mogen op maximaal 50 bezoekers aanwezig zijn. Kaarten kunnen gekocht worden via www.haarlembluesclub.nl/tickets.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]