2021-07-07 14:00:00 | Groep creatieven uit het Amsterdamse nachtlevenpioniert met Basecamp Festival in IJmuiden

[ad_1]

IJMUIDEN Zelfvoorzienend Tiny House eco-park Basecamp in IJmuiden aan Zee wordt 27, 28 en 29 augustus omgetoverd tot het decor van Basecamp Festival. Het nieuwe festival zet regeneratief denken, doen en feesten centraal. Basecamp Festival laat zich inspireren door de Solarpunk Movement: een artistieke beweging die optimistische vooruitzichten voor de toekomst aanmoedigt. Het begrip ‘festival’ wordt geherdefinieerd en Basecamp onderzoekt hoe we regeneratief kunnen blijven vieren, dansen, feesten, eten en leren: met een netto positief effect op het klimaat en omgeving. Naast muziek programmeert Basecamp een ‘Unconference’ in samenwerking met onder andere Urgenda, Turnclub, Mediamatic en Delight Yoga. Een conferentie waarbij de deelnemers de inhoud en het verloop mede bepalen.

Op Basecamp Festival staat de toekomst en de rol die deze generatie daarin kan spelen centraal. Als eerste generatie die de impact van klimaatverandering voelt en de laatste die het tij kan keren, hebben we onszelf essentiële vragen te stellen. Basecamp is de perfecte plek voor dit nieuwe festival, omdat het enerzijds prachtig is gelegen met de Noordzee op een letterlijke steenworp afstand en anderzijds experimenteert met nieuwe en duurzame vormen van wonen, energie- en voedselvoorziening. Tijdens Basecamp Festival is het mogelijk te overnachten in een van de 32 unieke tiny houses op het terrein, de festivalglamping of in het hotel op de strandboulevard.

MUZIEK Muzikaal sluit Basecamp Festival naadloos aan op de te bereiken doelen met een programma dat een brede culturele diversiteit omarmt en verschillen viert waaronder Auntie Flo, Barker & JakoJako, El Buho, Philou Louzolo en Sabrina Starke. Verwacht tot laat dansen op het strand meteen mix van akoestische acts, elektronische muziek, en een vleugje ambient. Het muzikale programma is niet alleen gebaseerd op muzikaliteit, maar het verhaal dat wordt vertelt en de mening en stem van de artiest is net zo belangrijk. 

WORKSHOPS Het ‘Unconference’-programma bestaat uit workshops, talks over een duurzame en regeneratieve toekomst en projecten op het gebied van ecologisch herstel, duurzaamheid, zelfvoorziening, inclusiviteit, gelijkheid en gezondheid. Denk aan een workshop voedselproductie in Basecamp’s tuinkassen, permacultuur systemen, guerillaen urban gardening, bijen houden, ‘tiny living’ en yoga op het strand.

DUURZAMER FESTIVALKLIMAAT Basecamp Festival is een initiatief van Nachtlab Agency, dat met een groot en ervaren team van bevlogen festivalorganisatoren en progressieve nachtvlinders (onder meer het team achter ADE Green, Amsterdam Dance Event’s duurzaamheidsconferentie) al jaren voor een duurzamer festivalklimaat strijdt. Voor de totstandkoming van Basecamp Festival wordt bewust voor participatie in plaats van consumeren gekozen. Van participerende partners wordt eenzelfde‘out of the box’ idealistische instelling verwacht. 

Het uiteindelijke doel is om een bijzondere groep artiesten, kunstenaars, denkers, creatieven en hun achterban bijeen te brengen.Gezamenlijk maken zij met hoofd, hart en handen Basecamp Festival en wordt het de komende vijf tot acht jaar als een bijzondere ontmoetingsplek op de kaart gezet. 

Kijk voor meer informatie en tickets op www.basecampfestival.nl.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]