2021-07-23 13:00:00 | Haarlem105 duikt de geschiedenis in met televisieprogramma ‘Museum105’
HAARLEM Stadsomroep Haarlem105 duikt de geschiedenis in met het nieuwe televisieprogramma ‘Museum105’. Het nieuwe programma bestaat uit archiefbeelden waar voice-over René Kint duiding bij geeft. In het programma zijn beelden te zien uit de gehele regio Zuid-Kennemerland. Dit zijn dus oude beelden uit de gemeentes Bloemendaal, Haarlem, Heemstede en Zandvoort. De eerste aflevering zal te zien zijn op zondag 1 augustus.  

Elke week wordt er in het programma een ander jaar bezocht, aan de hand van archiefbeelden wordt er een verhaal vertelt over dat jaar, dit verhaal bestaat niet alleen uit nieuws maar ook uit het normale dagelijkse bezigheden uit dat jaar.

VIJFTIG AFLEVERINGEN Eén aflevering duurt ongeveer 2 a 3 minuten. Afhankelijk van de beelden die de makers in de archieven vonden, duurt de ene aflevering iets langer dan de andere. Totaal zijn er vijftig afleveringen gemaakt waarvan er elke week één wordt gepubliceerd.

Op televisie wordt elke zondag om 20.00 uur de nieuwe aflevering gelanceerd. Online moeten mensen iets meer geduld hebben want het wordt op de donderdag (#ThrowbackThursday) na de lancering geplaatst. Alle afleveringen zijn na de online lancering terug te kijken op Haarlem105.nl en het YouTubekanaal.

De serietrailer is online te bekijken via het YouTubekanaal van Haarlem105. Haarlem105 TV kijk je via Ziggo Haarlem kanaal 36 of Ziggo, Heemstede kanaal 43 of via KPN en XS4ALL op kanaal 1023, T-Mobile 719 of via www.haarlem105.nl/tv.

Haarlem105 is al ruim 32 jaar dé streekomroep van Haarlem en Heemstede en verzorgt dagelijks de hele dag live radioprogramma’s en televisieprogramma’s met nieuws uit de regio, entertainment en de beste muziek met ook aandacht voor regionaal talent.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: Nieuwsblad IJmuiden