2021-08-22 13:19:00 | Guido Stolle oppermachtig tijdens Zwemloop in De Baan

[ad_1]

GOUDERAK •  De zesde editie van Zwemloop De Baan in Gouderak werd een prooi voor Gouwenaar Guido Stolle. 

De waterpoloër van Widex/GZC DONK kwam na 750 meter zwemmen als eerste uit het water met circa anderhalve minuut voorsprong op stadgenoot Siwar Kool en Sabine Lina (Boskoop). In totaal verschenen 35 atleten aan de start bij de zwemloop in Gouderak, die de derde wedstrijd in het ZwemloopCircuit Groene Hart 2021 vormde.

Snel
Kool kwam ondanks een snelle looptijd over de afsluitende 5 kilometer rennen (17 minuten en 38 seconden) nauwelijks meer dichterbij en Stolle won in een eindtijd van 28 minuten en 3 seconden.

Lina werd nog ingehaald door Lizet Wolters uit Woerden, die snelste dame en zevende overall werd. René Stallen van AV Gouda en dochter Piera van GZC DONK waren het snelste duo op de lange afstand. 

Op de middenafstand -bestaande uit 500 meter zwemmen en 4 kilometer rennen- grepen de Reeuwijkers Madeline Geenen (28 minuten en 57 seconden) en Erik Huisman (2 seconden langzamer) de zege. 

Tussenstand
In de tussenstand gaan Siwar Kool en Daniëlle Vermeulen (Utrecht) aan de leiding. Vermeulen wordt op de huid gezeten door de Goudse Martine van Dijk, die slechts vijf punten minder heeft na drie zwemlopen.

Bij de mannen staan Raigen Kool, Thom Hardeman en Jaap Lips (allen van Triatlon Team Bodegraven) tweede, derde en vierde in de tussenstand.

De organisatie was in handen van Zwembad De Baan en Go Sportief.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]