2021-08-30 10:26:00 | Handtekeningen onder onderzoek naar overdekte ijsbaan in Krimpenerwaard gezet

[ad_1]










  •  

keer gelezen






KRIMPENERWAARD • Een multifunctioneel sport- en evenementencentrum met een overdekte 400 meter ijsbaan, op een locatie in de Krimpenerwaard. Die wens leeft al vele jaren onder schaatsliefhebbers. Telkens werden er pogingen ondernomen en even zoveel keren strandde het initiatief, maar deze keer is het de initiatiefnemers ernst.  

Afgelopen zaterdag is een eerste stap tot realisatie gezet met het ondertekenen van het haalbaarheidsonderzoek. Het zou dus zomaar kunnen, dat medio 2025, want dat is de streefdatum, de eerste schaatsers hun meters kunnen gaan maken. 

Zalencomplex
Aan het enthousiasme van de initiatiefnemers zal het in ieder geval niet liggen. “We gaan ervoor,” stelde Jan Baas. “Naast een ijsbaan moeten we ook iets kunnen bieden aan de jeugd in Midden-Holland. Vandaar een multifunctioneel centrum, ook voor culturele evenementen met een zalencomplex voor zo’n 2.000 personen. Wij hebben de ruimte en kunnen dit.”

Baas maakt deel uit van een groep enthousiaste mensen, die zich verenigd hebben in de Stichting Sport- en Evenementencentrum Krimpenerwaard. Het eerste doel is het plan te onderzoeken op haalbaarheid. Daarna neemt de stichting de plan- en regiefunctie voor het realiseren van het multifunctionele sport- en evenementencentrum op zich. 

Olympische Spelen
Decennia geleden waren er al ideeën voor een ijshal in onder meer Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De laatste poging dateert van zo’n tien jaar geleden, toen Nederland in de race was voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2028, waarbij in Zuidplas een vergelijkbaar sportcomplex zou moeten verrijzen.

Maar nu is het de initiatiefnemers menens. Het geld voor het haalbaarheidsonderzoek, dat wordt geschat op minimaal 35.000 euro, is nagenoeg binnen, dus kan het onderzoek beginnen. 

Er wordt onderzocht of de bouw van een sport- en multifunctioneel centrum, met daarin een geheel overdekte vierhonderd meter schaatsbaan en andere voorzieningen voor ‘sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten’, een reële kans van slagen heeft.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]