2021-09-01 13:53:00 | Schoonhovense maakt puzzel voor bescherming olifanten
  •  

keer gelezen


SCHOONHOVEN • Het herpesvirus is een serieuze bedreiging voor de olifant. Linda van der Galiën (65) is idolaat van deze dieren en is een actie gestart. Ze verkoopt een puzzel, die is gemaakt van tientallen dierenfoto’s die ze zelf maakte. De opbrengst is voor de ontwikkeling van een vaccin, zodat olifanten niet meer ziek worden.

De in Amsterdam opgegroeide Linda woont al sinds eind jaren zeventig in Schoonhoven. Jarenlang is ze in de zorgsector werkzaam geweest. Ze is daarnaast actief voor kerkelijk centrum De Hoeksteen. 

Fotograferen is daarbij altijd haar passie geweest, zeker vanaf 2004 toen ze een digitale camera aanschafte. Inmiddels mag ze zich zeker een ‘professionele amateur’ noemen.

Kenia
“Olifanten zijn prachtige dieren en juist hun sociale vaardigheden en karakters binnen de groep spreken mij aan”, vertelt Linda. “In dierenpark Amersfoort ben ik vaak te vinden om ze nog beter te leren kennen.” 

Een in het oog springende foto aan de wand herinnert aan een onvergetelijke reis naar Kenia. Daar heeft ze haar lievelingsdieren in het wild gezien.

Puzzelactie
Jaren geleden kwam ze in contact met Marjo Hoedenmaker. Hij werkte tot zijn pensioen als dierenverzorger en is oprichter van de ‘Marjo Hoedemaker Elephant Foundation’. 

Deze organisatie zet zich onder andere in voor verbetering van de leefomstandigheden van de olifant. Wereldwijd is een succesvol fokprogramma opgezet. 

Uit tientallen van haar foto’s is door Linda een afbeelding gemaakt, die vervolgens is verwerkt tot puzzel. 

De eerste vijftig dozen zijn inmiddels verkocht. “Ik heb daar veel leuke reacties op gehad”, glundert ze. “De opbrengst is voor de ontwikkeling van een vaccin ter voorkoming van het herpesvirus. Het is hartverscheurend als je ziet dat jonge olifantjes aan deze ziekte overlijden.”

Bestellen
De puzzel van duizend stukjes kost 35 euro en is te bestellen via [email protected] 

“Bestel voor 1 oktober, dan krijg je ruim voor de feestdagen een unieke, limited edition puzzel. Je hebt dan echt iets unieks in handen”, verzekert de maakster.

Dirk MolenaarKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: hetKONTAKT