2021-09-03 10:35:00 | Actiegroep Animal Rebellion protesteert tegen Formule 1 voor station HaarlemHAARLEM/ZANDVOORT Actiegroep Animal Rebellion houdt vandaag en komend weekend een ‘stil protest’ voor het station van Haarlem tegen de Formule 1 in Zandvoort.

De actiegroep staat langs de route die Formule 1 fans afleggen vanuit de aankomst op station Haarlem richting de trein naar Zandvoort, buiten voor het station. “We staan hier nog het hele weekend en gaan niet weg”, zegt een van de actievoerders resoluut.

De actiegroep, die is voortgekomen uit Extinction Rebellion en zich met name richt op de bioindustrie. Dit weekend protesteren zij tegen protesteren ze tegen de excessieve uitstoot van broeikasgassen en de schade aan duinflora en -fauna die het circuit en evenement zou veroorzaken. Extinction Rebellion doet ook een protestactie, maar dan in Zandvoort zelf. Zij rijden een ‘Formule 0’ race door Zandvoort om aandacht te vragen voor dezelfde materie. “De Formule 0 draait om nul uitstoot, maar ook om het behoud van het duingebied en nul impact op de natuur. Bij de Formule 0 is de ‘grote prijs’ dan ook niet voor een zakenprins, maar voor de duindieren en een veilige toekomst”, aldus de actiegroep.

Bij de meeste langslopende Formule 1 fans bij station Haarlem doet het protest vrijdagochtend weinig, zij gaan verder met hun reis richting Zandvoort.Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: Nieuwsblad IJmuiden