2021-09-14 09:37:00 | Volop ‘hebbedingetjes’ bij Just 2 Be
  •  

keer gelezen


REGIO • ‘Snuffelen’ in een kringloopwinkel is populairder dan ooit. Bezoekers vinden er een ruim en gevarieerd aanbod, vooral nu in coronatijd menig zolder en schuur is opgeruimd. Reden voor Het Kontakt om een rondje te maken in de regio. Deze week deel 8 (slot): Just 2 Be in Haastrecht.

Eind vorig jaar werd een droom werkelijkheid voor Tibbie Ramaker. Ze zocht voor een te openen kringloopwinkel een geschikt pand. Dat vond zij in Haastrecht in de Hoogstraat. De voormalige machinistenwoning uit 1873 was binnen enkele maanden omgetoverd tot kringloopwinkel Just 2 Be. 

Domper
De in Gouda woonachtige prille dertiger stouwde het pand tot de nok toe vol met allerlei hebbedingetjes, waar de kringloopfans graag op afkomen.

“Ik struinde zelf in binnen- en buitenland winkels met tweedehands goederen af,” vertelt Tibbie Ramaker, die nog twee dagen per week werkt als sociaal-maatschappelijk dienstverlener in de geestelijke gezondheidszorg. “Ik ben hartelijk ontvangen in Haastrecht en de mensen die in coronatijd hun huis opruimden, overspoelden mij met hun overtollige spullen. De winkel mocht tijdens de lockdown helaas niet open. Dat was een domper, omdat zodoende inkomsten uitbleven. Ik zit boordevol plannen en heb tegelijkertijd achter het pand in de boomgaard een theetuin geopend. Ik heb menig voorbij fietsende toerist mogen ontvangen en dankzij die verdiensten ben ik de zomerperiode goed doorgekomen.”

Klein spul
Meubels zullen snuffelaars niet tegenkomen. Daarvoor is de winkel met 100 vierkante meter oppervlakte te klein. ‘Klein spul’, kleding op de eerste etage en boeken op de begane grond zijn voldoende op voorraad.

Soms vinden bijzondere items hun weg via internet. “Met een Duits servies van Bavaria Mitterteich heb ik een Portugees echtpaar blij kunnen maken,” vervolgt Ramaker. “Spullen waarvan ik teveel heb of die ik overhoud, breng ik naar andere instanties.”

Stichting Proplan
Tibbie Ramaker werkt samen met Stichting Proplan, die in Oost-Europa kleine projecten uitvoert. Ze zit daarnaast vol met andere plannen:

“Ik wil graag een dagbesteding opzetten voor mensen die in geestelijke nood zitten. Ik heb door mijn werk alle benodigde papieren om hen te begeleiden. Het is de bedoeling, dat ik in de toekomst kan leven van de opbrengst van mijn activiteiten. Dat lukt nu nog niet. Dankzij de hulp van vier vrijwilligers, onder wie mijn ouders, kan ik toch stappen maken. Ik zit hier op een ideale plek langs de Hollandsche IJssel. Er is een grote aanlegsteiger, waarvan al gebruik is gemaakt. In de theetuin, die ingericht is met gekregen tafels, stoelen en parasols, is tijd, rust en ruimte voor een goed gesprek.” 

Kringloopwinkel Just 2 Be, gevestigd aan de Hoogstraat 80 in Haastrecht, is maandagmiddag tussen 13.00 en 17.00 uur geopend. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn de openingstijden van 10.00 tot 17.00 uur. 

Wim KrooneKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding: hetKONTAKT