2021-09-14 11:00:00 | Subsidie Provincie voor boulevard Paulus Loot nog onzeker

[ad_1]

ZANDVOORT Het is nog lang geen gelopen race of de gemeente Zandvoort de toegezegde subsidie van 810.698 euro krijgt voor het vernieuwen van de boulevard. Het twistpunt tussen de gemeente en de provincie is het fietsverkeer. De gemeente wil slechts fietsverkeer in één richting toestaan, terwijl de provincie wil dat fietsers in beide richtingen over de boulevard peddelen. Opmerkelijk genoeg hanteren beide partijen hetzelfde argument: de veiligheid. De gemeente is bang dat tegemoetkomende fietsers tegen wegrijdende of geopende portieren van auto’s aanrijden, terwijl de Provincie denkt dat als fietsers in beide richtingen rijden, de snelheid van het autoverkeer af zal nemen.

De provincie Noord-Holland heeft op 10 juni de gemeente Zandvoort laten weten dat de subsidie op basis van het voorliggende ontwerp niet kon worden toegekend. Wethouder Raymond van Haeften (D66) heeft toen in de gemeenteraad van 22 juni 2021 gezegd eerst nog eens overleg te willen voeren met de Provincie. 

Op 5 juli heeft dat gesprek plaatsgevonden. In dit gesprek heeft de provincie om een nieuw plan van de gemeente Zandvoort gevraagd. “Dit plan krijgen wij naar verwachting deze maand (september) binnen. Pas als dit plan inhoudelijk beoordeeld is, kan de provincie daarop reageren,” zegt gedeputeerde Jeroen Olthof (PvdA), die de portefeuille Mobiliteit en Bereikbaarheid beheert. 

Opmerkelijk is dat in oktober 2021 al met het vernieuwen van de boulevard begonnen wordt. Ook is opmerkelijk dat de gemeenteraad niet geïnformeerd is over de vraag van de Provincie om een nieuw plan in te dienen. 

Wethouder Van Haeften geeft als reactie: “We hebben verhelderende gesprekken gevoerd met de provincie. Uit die gesprekken is duidelijk gebleken wat de wederzijdse belangen zijn. Wij hebben vertrouwen dat we, binnen de kaders die de provincie stelt, de subsidie kunnen behouden.”

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]