Eindhovense stadsprediker Arnol Kox (67) overleden aan leukemie | Omroep Brabant

De Eindhovense stadsprediker Arnol Kox is niet meer. Met zijn lange baard en altijd witte kleding was hij een opvallende verschijning. Al het Brabantse nieuws volgen? Abonneer je dan op ons kanaal: http://bit.ly/11jJQQT.

Welkom op het YouTube kanaal van Omroep Brabant! Hier vind je nieuwsvideo’s over alle actualiteiten in en rondom Noord-Brabant, misdaad, entertainment, sport en evenementen uit de provincie. Omroep Brabant is één van de grootste regionale omroepen van Nederland.

Download de app:
iOS: https://itunes.apple.com/app/apple-store/id421375755?pt=474179&ct=omroep_brabant_youtube&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepbrabant.android&referrer=utm_source%3Domroep_brabant_youtube%26utm_medium%3Duse_app_link%26utm_campaign%3Dfacebook_use_app

Of volg ons op:
* Website: http://www.omroepbrabant.nl
* Facebook: https://www.facebook.com/omroepbrabant
* Instagram: https://www.instagram.com/omroepbrabant
* Twitter: https://www.twitter.com/omroepbrabant

#OmroepBrabant #Nieuws #Eindhoven #ArnolKox #StadspredikerKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding:

9 Comments on “Eindhovense stadsprediker Arnol Kox (67) overleden aan leukemie | Omroep Brabant”

 1. Mijn eerste keer in eindhoven , 1988 , zag en hoorde ik hem voor het eerst . Kruising juwelier pijnenburg ! Wat een gek dacht ik . Vanaf dat moment heb ik weinig bezoekjes aan eindhoven gebracht zonder deze legende te horen .
  RIV Arnol

 2. Als ik in Eindhoven op bezoek kwam in de buurt van de voormalige V & D dan hoorde en zag ik Arnol Cox altijd in zijn rolstoel zitten. Ik was echter zelf niet altijd erg gecharmeerd van zijn gepreek omdat dit soms nogal irritant leek over te komen. Daarbij kun je in een maatschappij als deze haast niet meer voor Johannes de Doper spelen en zou het beter zijn geweest als Cox gewoon in een kerk zijn boodschap over Jezus Christus uitdroeg.
  De laatste keer dat ik hem nog hoorde prediceren vroeg ik aan een voorbijganger of Cox misschien het coronavirus zag als een straf van God omdat er teveel zondaars in Nederland rondlopen, of beter gezegd moslimextremisten, die het geloof van hun god Allah zeker niet als vredelievend beschouwen!
  Cox heeft natuurlijk de laatste jaren al genoeg ellende en lijden te verduren gehad in de vorm van een hersenschudding, leukemie en het verlies van zijn been en daar is hij thans dan ook van verlost. Als hij inderdaad zo rotsvast in Jezus Christus en God geloofde dan mag hij natuurlijk in het Paradijs gewoon welkom worden geheten!

 3. R.I.P. Arnol.
  Het leukste vond ik nog dat ik 'm in de 90er jaren een keer bij het Kastelenplein in bus 150 (richting Reusel) zag instappen en hij allemaal kralenkettingen met iconen omhad. Hij zag twee jongens studeren over metaalmoeheid. En hoe hij dan zei: "Goh, ik wist niet dat metaal ook moe kon worden" 😉
  Zag m als kind al vaak bij de V&D staan.
  "Jezus is gratis!"
  En later in de stationshal bij Spoor 5/6: "De man is mannelijk, de vrouw is vrouwelijk en de Heer is heerlijk!"
  In Feb. 2020 is de laatste keer (ik woon niet meer in Ehv) dat ik hem bij kruising Nieuwstraat <> Markt bij in/uitgang Heuvelgalerie zag. Maar ik kon niet zo goed wijs uit wat hij toen verkondigde.

Leave a Reply