Geen bier voor studenten tijdens introductieweek | Omroep Brabant

De introductieweek voor nieuwe studenten van de Technische Universiteit in Eindhoven begon maandag online, maar dinsdag konden ze elkaar in levenden lijve ontmoeten op de campus in Eindhoven. Als coronamaatregel is alleen alcoholvrij bier toegestaan. Daarna even naar Stratumseind voor een drankje zit er niet in: wie wordt betrapt, is de rest van de week niet meer welkom. Al het Brabantse nieuws volgen? Abonneer je dan op ons kanaal: http://bit.ly/11jJQQT.

Welkom op het YouTube kanaal van Omroep Brabant! Hier vind je nieuwsvideo’s over alle actualiteiten in en rondom Noord-Brabant, misdaad, entertainment, sport en evenementen uit de provincie. Omroep Brabant is één van de grootste regionale omroepen van Nederland.

Download de app:
iOS: https://itunes.apple.com/app/apple-store/id421375755?pt=474179&ct=omroep_brabant_youtube&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepbrabant.android&referrer=utm_source%3Domroep_brabant_youtube%26utm_medium%3Duse_app_link%26utm_campaign%3Dfacebook_use_app

Of volg ons op:
* Website: http://www.omroepbrabant.nl
* Facebook: https://www.facebook.com/omroepbrabant
* Instagram: https://www.instagram.com/omroepbrabant
* Twitter: https://www.twitter.com/omroepbrabant

#OmroepBrabant #Nieuws #Coronavirus #IntroductieKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding:

29 Comments on “Geen bier voor studenten tijdens introductieweek | Omroep Brabant”

 1. Het blijft me verbazen hoe met name studenten altijd weer direct tegen een dictatuur aanschurken.
  Deze studentjes houden echt van dictaturen, het geeft waarschijnlijk een gevoel van macht…. zoals vroeger de kids in de Hitler Jugend
  .-
  Tja, studenten die met hun ouders een biertje in de stad drinken moeten natuurlijk direct aangepakt worden want het regime heeft bepaald dat dit niet mag.
  Nog even en ze forceren deze studenten ook direct om een gele ster op te naaien.
  Fucking Nazi's
  Zoals ik al vaker geopperd heb, het is echt net alsof we weer in de 30'er jaren leven en Hitler/Rutte net aan de macht zijn gekomen.

 2. Dit is gewoon Drooglegging. Zuipen die hap hier is niks goed aan er sluipen steeds meer regeltje en regeltjes erin. En de jongere vinden het maar allemaal goed en accepteren alles maar.

 3. Al die mensen in de comments die blijkbaar niet snappen wat er in dit filmpje gezegd wordt hebben waarschijnlijk nooit een introductieweek gelopen en weten denk ik niet eens wat het inhoudt. De algemene introductie heeft vrij weinig met de universiteit of studie zelf te maken, het is vaak een rondleiding door de stad, een uitleg over het studentenleven en alle verengingen waar je bij kunt gaan en dat alles vermengd met veel feestjes en alcohol. Dit alles doe je onder begeleiding van je "ouders", meestal tweede- of derdejaars studenten die al een tijdje in de stad wonen. Als ze dus zeggen dat ze de bandjes van ouders doorknippen, bedoelen ze niet familie, maar tweede en derdejaars die stiekem toch met hun "kindjes" van die week zijn gaan zuipen. De regels zijn nu eenmaal de regels, daar kan de organisator van de introductieweek ook weinig aan doen: als je tijdens de introductieweek drinkt, wordt je niet meer toegelaten. Dat heeft de regering zo bepaalt en als de organisatie zich er niet aan houdt, moeten zij de boetes betalen, Logisch dus dat ze zich op voorhand indekken.

 4. 'de bandjes worden doorgeknipt' .. zegt een knul die aangewezen is om op straat controles uit te voeren. wat zijn we fijn ordes aan het opvolgen van een kabinet dat niet deugt. dat maatregelen baseert op wetenschap die allang achterhaald is en dit blijft negeren.. zand in onze ogen strooit, de media in de tang heeft en ook de rechtstaat al aan banden heeft.
  we hebben als burger een morele plicht om kritisch te blijven naar onze machthebbers en niet deugende ordes niet op te volgen. denk aan wat er in de jaren 30 in Duitsland gebeurde.

Leave a Reply