GLD Nieuws 23 september 2020

– Winkelgebied van Arnhem behoort tot de zwaarst getroffen gebieden
– Nieuwe oprit naar de A12 bij Ede leidt tot verwarring onder automobilisten
– Ouders en zorgpersoneel Pluryn luiden de noodklok

Presentatie: Erik van der Pol
Meer over dit programma: https://www.omroepgelderland.nl/gldnieuwsKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding:

7 Comments on “GLD Nieuws 23 september 2020”

 1. Vreemd eigenlijk dat winkels het zo slecht doen.
  Of zou het ook iets te maken van met allerhande idioterie van diverse overheden?
  Bezoekers wegpesten, achterlijke regeltjes maken en nog meer van dat fraais.

 2. Kijk, meer cv-propaganda en angstzaaierij van de roeptoeters van de NWO! Beseffen jullie eigenlijk wel dat jullie medeschuldig zijn aan de komende regressie, de grootste die de wereld ooit gezien heeft, en dat honderden miljoenen mensen de hongerdood zullen sterven? Als ze tenminste niet eerst overlijden van de gevolgen van het experimentele, dna-veranderende vaccin en de dodelijke vijfgee straling. Beseffen jullie eigenlijk wel dat jullie niet alleen onze toekomst kapot maken, maar ook die van jezelf en die van je kinderen? Kennelijk niet.

 3. 7:48 "hoe dat kan gebeuren willen we ook zelf snappen"… Ik heb al sinds 1997 direct en indirect te maken met Pluryn. En de uitleg is heel simpel meneer Nagtegaal. Dit kan gebeuren omdat de overdracht bij Pluryn nooit heeft gewerkt.
  Wij konden als jongeren 20 jaar geleden gewoon doen wat we wilden op Werkenrode, omdat er toch geen consequenties waren. Leuk dat Jacqueline van de ochtenddienst heeft besloten dat je vanavond niet weg mag. Als Bas er vanmiddag is dan weet die dat niet. Het dreigement "we schrijven het op" ja op Jeugdzorg was dat een dingetje, op Werkenrode moest je moeite doen om je lachen in te houden.

  Ik zie het nu nog steeds vrijwel dagelijks gebeuren bij vrienden en kennissen van mij die op woonvormen van Pluryn Volwassenen Zorg wonen. Ze worden behandeld als 13 jarige kinderen, er is geen communicatie tussen de begeleiders. Er is geen structuur binnen de begeleiders en daarmee is het voor clienten dus ook niet duidelijk wie het aanspreekpunt is. Veel personeel is langdurig ziek, vaak omdat ze overwerkt tot en met zijn.

  Pluryn is veel te groot mogen worden, nu is de instelling onbestuurbaar geworden en leiden ze 16 miljoen verlies per jaar. Het personeel dat er is, is niet gekwalificeerd voor de clienten die ze moeten begeleiden en verzorgen. Dat is zeer pijnlijk zichtbaar als er psychische klachten in het spel zijn.

  En uiteraard het "Pluryn FlexPlein" zoals ze dat zo mooi noemen. Pluryn haar eigen uitzendbureau, waar nieuwe medewerkers nul zekerheid hebben over uren en toekomst. Dus ja het is niet zo verwonderlijk dat de nieuwe, jonge, gedreven begeleiders binnen no-time weg zijn. Als je mag kiezen tussen een nul-uren overeenkomst als uitzendkracht, of een jaar contract voor 40 uur bij de concurrent, dan is de keuze zo gemaakt.

  Pluryn hangt aan elkaar van los zand en incompetentie en het zijn de uitvoerende medewerkers die de toko in leven houden. Het management weet al jaren niet waar ze mee bezig zijn. De banken hebben niet voor niets besloten dat Pluryn mocht kiezen tussen extreem toezicht van de bank of een failliesement.

  De clienten van Pluryn zouden veel beter af zijn als de insteling wordt opgeknipt in kleinere, meer specialistische instellingen. De Hoenderloo Groep had prima als zelfstandige instelling verder gekund, maar Pluryn moest en zou het vastgoed liquideren om zo haar eigen schulden te kunnen betalen.

  Sorry maar waarom zit daar 7 man in de raad van bestuur die elk 2 ton per jaar toucheren? Ter vergelijk de RIBW Nijmegen Rivierenland, een zorginstelling van vergelijkbare grootte, draait met 2 directieleden die netjes onder de Balkenendenorm blijven.
  Maar ja, heb je al eens een directie gezien die op zichzelf bezuinigd?

  Het is een grote beerput bij Pluryn en het wordt hoog tijd dat iemand dat deksel gewoon opentrekt en wegpleurt.

Leave a Reply