Hoe kan het dat het rustig blijft op de IC’s? | Omroep Brabant

Het aantal coronabesmettingen loopt weer flink op, maar het aantal ziekenhuisopnames blijft achter. Reden voor veel mensen om het virus wat minder te vrezen. Maar juichen we niet te vroeg? Daarnaast krijgt ziekenhuispersoneel te maken met agressie vanwege de strenge coronaregels, zoals in het Elisabeth-Tweesteden Ziekenhuis in Tilburg.

Al het Brabantse nieuws volgen? Abonneer je dan op ons kanaal: http://bit.ly/11jJQQT.

Welkom op het YouTube kanaal van Omroep Brabant! Hier vind je nieuwsvideo’s over alle actualiteiten in en rondom Noord-Brabant, misdaad, entertainment, sport en evenementen uit de provincie. Omroep Brabant is één van de grootste regionale omroepen van Nederland.

Download de app:
iOS: https://itunes.apple.com/app/apple-store/id421375755?pt=474179&ct=omroep_brabant_youtube&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepbrabant.android&referrer=utm_source%3Domroep_brabant_youtube%26utm_medium%3Duse_app_link%26utm_campaign%3Dfacebook_use_app

Of volg ons op:
* Website: http://www.omroepbrabant.nl
* Facebook: https://www.facebook.com/omroepbrabant
* Instagram: https://www.instagram.com/omroepbrabant
* Twitter: https://www.twitter.com/omroepbrabant

#OmroepBrabant #Nieuws #CoronavirusKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding:

47 Comments on “Hoe kan het dat het rustig blijft op de IC’s? | Omroep Brabant”

 1. Willen jullie het weten waarom niemand zich laat opereren, omdat mensen in t ziekenhuis doodgaan en als mensen lekker thuis paar weken chillen fris en fruitig daarna door kunnen gaan. En geen klachten meer.

 2. Niks anders dan onzin corona
  Maar dat wilt men niet zien tot het te laat is en al je vrijheden en rechten nog meer zyn afgenomen
  Een ieder voor zich in deze
  Wamt als iedereen optijd opstaat tegen de staat is er nog een kans
  Wij zijn met velen hun niet

 3. volgens alterniatieve bronnen is het ic niet druk!

  Angst 2,0 is weer in vollegang men is weer in de ban van het bang zijn om dood te gaan je leeft maar 1 x wees geen bang persoon en leef gewoon je kinderen gaan hier onderlijden en kunnen niet meer terug!

  en men die een andere mening hebben zal ik je adviseren lees meerdere bronnen, ik pas mij aan mijn bange mede menns maar weet wel ik wel gewoon leven ! als je me als een killer gaat zien ligt die probleem bij u innerlijke angstige hypocrite zelf 🙂

  ook wens ik u een beste 2020/ 2021 die nog komen gaat ! en wesn vooral bang!

 4. Ziekenhuizen moeten langzaam de horeca achterna.
  Schijt aan de corona onzin.
  Als familie bij een ziek familielid op bezoek wil heeft niemand het recht om je dat te ontzeggen.
  De mensen die dat wel doen snappen het nog steeds niet…

 5. Hou nou eens op om positieve pcr testen besmettingen te noemen, is gewoon niet waar. En de vals positieve worden ook nog steeds gewoon meegenomen. 2% is vals positief dus bij 100000 testen zijn er 2000 vals positief. Wees eerlijk en stop met die bangmakerij.

 6. De BN ers kregen geld in het voorjaar. Nu blijken steeds meer BN ers het verhaal niet meer te steunen.
  De jonge raakt in paniek……hij moet snel actie ondernemen want hij verliest het van de waarheid. Mensen, pik het niet langer,,, boa ‘s stop met die achterlijke regels. Weiger nog langer de onzin van de jonge en Rutte.

 7. Gelul besmettingen zijn er al maanden en er wordt nu pas nadruk op testen gelegd om deze fake pandemie te kunnen rekken met de tweede golf propaganda onzin. Dit is al maanden bekend dat ze dit doen om de economie te kunnen slopen en om dan vervolgens te doen of ze de bedrijven gaan redden terwijl de volgende ronde van geld drukken alleen maar bedoeld is om de staat en de topzware overdreven ambtenarij en alle failliet gaande ongedekte socialistische beloftes aan deze ambtenarij en het stemvee met wat oprekken van nog meer schuld weer een tijdje te kunnen rekken.

 8. Veeel mes e zijn positief getest terwijl ze geen corona hebben bijv mijn oma eegisteren postief getest terwijl ze geen klachten niks heeft ze zeggen tegen haar je mag gewooon naar buiten na drie dagen grappig hoor zo zie je ze liegen omdat ze naar marokko wil doen ze alsof ze is postief getest terwijl ze heeeeeelleemaaaaal geen klachten heeft

 9. mensen bang maken ?????? dan kan je doen wat je wil???? laat u niet zot maken het is een gewone griep hier zit meer achter spijtig zijn de meeste mensen te dom om dit te zien ????
  SLAAP GOED als je een leugen maar lang genoeg herhaalt?? dan trappen de domme mensen er wel in ?? wat moet ik doen WAKKER WORDEN

 10. 1 Een moeilijke vraag voor regering, RIVM en OMT, hoe kan het zo uit de hand lopen in de vakantie tijd, in 46 dagen van 615 naar 6.600 actieve besmettingen en hoe kan het dat al onze inspanningen teniet zijn gedaan van alle maanden er voor?

 11. Beste Yvonne van Duijnhoven, Hoofd infectieziekten GGD Amsterdam
  Uw uitspraak, dat als we niks doen word het erger, het zal toch niet zo zijn dat u dat sinds kort bezigt en vraag ik me af waar was u in de vakantie periode, het is namelijk zo, dat in de vakantie periode de toename van het Corona virus in 46 dagen de spuigaten uit liep, dat het van 615 besmettelijke personen in de steekproef van het RIVM (dat zijn de getallen die het RIVM aan het WHO dagelijks levert) in het begin van de vakantie periode, op liep naar 6.600 besmettelijke personen in de steekproef van het RIVM met weken er bij dat het verdubbelde en het kabinet liet horen bij deze weken dat alles onder controle was, maar dus NIKS deed en het in die 46 dagen bijna 11 keer meer besmettingen gaf, als aan het begin en het de inspanningen van alle voorgaande maanden teniet waren gedaan, om het Corona virus onder controle te krijgen en verbaast het mij ten zeerste dat u deze uitspraak doet en mag u wel even uitleggen hoe u aan deze uitspraak komt.

 12. Ik wil jullie wel even bij praten over het aantal ziekenhuis opnames, er zijn meer tests gedaan en er zijn meer jongeren die besmet zijn, maar dat is niet de factor die mee speelt het is in de steekproef van het RIVM met kwetsbare en zorgverleners en andere hulpdiensten in de steekproef, waar een flinke toename van besmettelijke zich manifesteert en daar zijn de toenames hoger , maar zonder dat er net als in de eerste golf, grote groepen opgenomen werden, dus deze afname in ziekenhuis opnames is zeer zeker opmerkelijk en niet toe te schrijven aan het aantal jongeren dat positief getest word. Hier enige voorbeelden als vergelijking: 22-3-2020 545 nieuwe besmettingen, 34 doden, 26-3-2020 852 nieuwe besmettingen, 80 doden. 28-3-2020 1172 nieuwe besmettingen, 112 doden. 29-3-2020 1159 nieuwe besmettingen, 93 doden. 2-4-2020 1083 nieuwe besmettingen, 166 doden. 3-4-2020 1026 nieuwe besmettingen, 144 doden. 4-4-2020 904 nieuwe besmettingen 164 doden. 8-4-2020 969 nieuwe besmettingen, 147 doden. 10-4-2020 1213 nieuwe besmettingen, 148 doden. 11-4-2020 1316 nieuwe besmettingen, 132 doden. Als we de getallen zien en we nemen bijpassende getallen van ruim een week geleden er bij, dan zie je dat er zo goed als 50 maal minder dodelijke aflopen zijn als in de eerste golf.

Leave a Reply