Mondkapje verplicht in grensgebied België | Omroep Brabant

De gemeente Baarle-Nassau wil dat iedereen die in het dorp een winkel binnen gaat een mondkapje draagt. In winkels in de Belgische buurgemeente Baarle-Hertog is het dragen van een mondkapje sinds afgelopen weekend al verplicht. Om onduidelijke situaties in het enclacvedorp te voorkomen, komt de gemeente nu met het advies: ‘Winkel in? Mondkapje op’.

Al het Brabantse nieuws volgen? Abonneer je dan op ons kanaal: http://bit.ly/11jJQQT.

Welkom op het YouTube kanaal van Omroep Brabant! Hier vind je nieuwsvideo’s over alle actualiteiten in en rondom Noord-Brabant, misdaad, entertainment, sport en evenementen uit de provincie. Omroep Brabant is één van de grootste regionale omroepen van Nederland.

Download de app:
iOS: https://itunes.apple.com/app/apple-store/id421375755?pt=474179&ct=omroep_brabant_youtube&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepbrabant.android&referrer=utm_source%3Domroep_brabant_youtube%26utm_medium%3Duse_app_link%26utm_campaign%3Dfacebook_use_app

Of volg ons op:
* Website: http://www.omroepbrabant.nl
* Facebook: https://www.facebook.com/omroepbrabant
* Instagram: https://www.instagram.com/omroepbrabant
* Twitter: https://www.twitter.com/omroepbrabant

#OmroepBrabant #Nieuws #Mondkapje #Coronavirus



Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding:

43 Comments on “Mondkapje verplicht in grensgebied België | Omroep Brabant”

 1. Hoewel jullie je best doen Omroep brabant om mensen hun leven te redden, zijn er helaas altijd een paar sukkels die geen verstand of respect hebben voor hun medemens. Fijn dat jullie het proberen! laat de "niet gelovers" maar lekker doodgaan aan carona. Door al die mensen zijn we straks in december nog bezig en dan nog zullen ze zeggen " naaah, mondkapjes is onzin. covid-19 is nep"

 2. hahahaha nederland streeft af op een lockdown. Vooral lekker niet aan de regels houden en doen alsof je neus bloed dan ga je straks wel voelen wat hier de gevolgen van zijn.

  Hoe moeilijk is het nou om je aan de regels te houden…. en nee vitamine c gaat je niet beschermen tegen corona

  sommigen zijn laaggeschoold die zullen dat nooit snappen die gaan lopen demonstreren…. Deze mensen snappen zelf niet eens wt hun rol hier in het normale leven is maar wel zitten klagen en janken straks met hun knip en plak filmpjes.

 3. Lekker over mondkapjes door zeiken, maar het helemaal niet meer hebben over het belang van ventilatie en wellicht filters oid in luchtcirculatie systemen in ehm, nou bv kantoren, winkelcentrums, openbare gebouwen ed. Nee, de mondkapjes gaan het grote verschil maken. Ja: in het aan jagen van angst en een hele rare wereld ja.

 4. Het is me nu heel duidelijk dat de media in Nederland is gewoon diep in corruptie, ze laten alleen zien de domme schappen die willen mee doen aan absurde regels die niemand beschermt. DISCLAIMER: A MASK DOES NOT PROTECT YOU FROM A VIRUS NOR CAN IT STOP IT!

  Als de overheid hier Nederland dit probeert te dwingen dan gaat het heel snel over zijn met hun! Ik ga ze verwijderen van de macht en ik neem over Nederland corrupte criminele mensen die werken voor criminele organisaties buiten Nederland mogen niet regeren en mogen niet vrij rondlopen.
  Ho en ik ken nog steeds niemand die deze Chinese grap heeft gekregen. Ziekenhuizen zijn leeg, erger nog aangezien niemand is dood gegaan aan deze virus grap moeten iedereen die dood gaan aanmerken als Chinese grap dood. Dit is zo crimineel allemaal.

 5. Zijn jullie gek geworden? Mondkapjes is slecht voor je hart.! Mensen wordt wakker! Die regels zijn complete onzin! Kijk naar de demonstratie in Amsterdam. Duizenden bepakt op elkaar…. wauw, en die zijn nu allemaal dood?

 6. Ze hebben er nog steeds last van… Ja, wie niet? We zijn er bijna allemaal ingestonken. Gelukkig is de meerderheid nu wakker. Hoever willen ze dit nog gaan rekken?

 7. de doen alsof er al wel meer als 10 duizend doden zijn gevallen…. gelukkig is dit minderwaar gebleven met iets meer dan 300 doden door Coranja.

  houd op met dit bang maken en angst zaaien…..

 8. Ik ben astma patiënt en heb een muilkorf geprobeerd , en dat gaat niet goed krijg het Spaans benauwd , nu willen ze het verplichten wat wettelijk niet mogelijk is , dit houd in dat ik dus niet meer de straat op kan en dus niet naar het werk , ik word zo doodziek van dit gezeik en de M.S.M maar paniek en angst zaaien eerst doden en ziekenhuis opnames nu zijn die er niet meer genoeg nu worden de pijlen op besmettingen gericht , meer testen is meer besmettingen maar dat word er niet bij gezegd trap er niet in !

 9. O God, de zorg heeft trauma's opgelopen omdat ze doden hebben gezien… te vergelijken met oorlog…

  Alsof de zorg anders nooit met de dood te maken heeft!
  Wat een ongelofelijk stukje paniekzaaierij, …walgelijk!!

 10. Omroep Brabant is wel heel duidelijk een liegende Fakenews omroep!
  Als deze onzin uiteindelijk voorbij is (en dat gaat gebeuren want je kunt een bevolking alleen maar tijdelijk in angst houden) moeten we die hoofdredacteuren maar eens stevig aan de tand gaan voelen.
  We moeten uitzoeken in hoe verre dit eigenlijk niet gewoon landverraad is en die hoofdredacteuren daarvoor aanklagen.

 11. Ik snap niet waarom het zo moeilijk is om een mondkapje op te zetten.
  Als je er een opzet bescherm je de andere en als de andere het doen beschermen ze jou.
  Het is heel simpel. Zorg voor elkaar. Als iedereen het doet gaan de verplichtingen verminderen.
  We zitten nu eenmaal in zo'n situatie en we moeten ons aanpassen in de plaats van dingen te geloven die niet waar zijn die je zo maar leest op het internet.

 12. Michael Erp weet je wat traumatisch is? Als oudere opgesloten worden op je kamer geen zorg krijgen en geen bezoek, sterven aan eenzaamheid. Als kankerpatient aan je lot overgelaten worden omdat alleen covid nog telt. Als kind thuis bij je gestresste ouder opgesloten zitten die je als boksbal gebruikt om zijn frustratie op af te reageren . Als ouder je kind te grave dragen omdat die het niet meer zag zitten en besloot een einde aan zijn leven te maken. Als ondernemer je levenswerk in rook op te zien gaan voor een virus met een overlijdingspercentage van 0,01%. Denk daar eens aan voordat je met een zielig verhaal over zorgmedewerkers komt met de intentie om emotioneel te chanteren.

 13. …Mondkapjes zijn de nieuwe Joden sterren; verschrikkelijk symbolen van een staat die de weg kwijt is en de bevolking zelf als een gevaar ziet, voorzien van VALSE wetenschap. Geef me 1 studie die aantoont dat we in een noodsituatie zitten en 1 studie die aangeeft dat mondkapjes effectief zijn buiten en ik ben de eerste die ermee rondloopt…maar niet dit!  
  Wellicht ten overvloede: Juli 2020: Aantal dagelijkse nieuwe IC COVID opnames : 0, aantal dagelijkse COVID doden :0. Het oplopend aantal besmettingen komt puur omdat we nu EINDELIJK testen we daarom nu ACHTERAF de vele besmettingen van maart/april zien, dan wel besmettingen met andere corona-types dan COVID 19. Dit zegt dus NIETS over het aantal actieve besmettingen NU….die zijn nagenoeg 0…..Stop met het bang maken van de bevolking !

 14. elk mens die een ander mens ergens toe verplcht is een dictator en moet en zal worden verwijderd,ik ga in ieder geval geen muilkorf dragen ik ben geen hond al sluiten jullie mij fucking op ik doe het niet het is mijn recht om adem te halen

Leave a Reply