Nieuwe coronamaatregelen op een rijtje | Omroep Brabant

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge maakten vrijdagavond tijdens een persconferentie bekend welke regionale maatregelen genomen worden om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Ze gelden met name voor de randstad. Voor Brabant zijn nog geen nieuwe maatregelen aangekondigd.

Al het Brabantse nieuws volgen? Abonneer je dan op ons kanaal: http://bit.ly/11jJQQT.

Welkom op het YouTube kanaal van Omroep Brabant! Hier vind je nieuwsvideo’s over alle actualiteiten in en rondom Noord-Brabant, misdaad, entertainment, sport en evenementen uit de provincie. Omroep Brabant is één van de grootste regionale omroepen van Nederland.

Download de app:
iOS: https://itunes.apple.com/app/apple-store/id421375755?pt=474179&ct=omroep_brabant_youtube&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepbrabant.android&referrer=utm_source%3Domroep_brabant_youtube%26utm_medium%3Duse_app_link%26utm_campaign%3Dfacebook_use_app

Of volg ons op:
* Website: http://www.omroepbrabant.nl
* Facebook: https://www.facebook.com/omroepbrabant
* Instagram: https://www.instagram.com/omroepbrabant
* Twitter: https://www.twitter.com/omroepbrabant

#OmroepBrabant #Nieuws #Coronavirus #PersconferentieKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding:

19 Comments on “Nieuwe coronamaatregelen op een rijtje | Omroep Brabant”

 1. De spoedwet en waarom we op moeten letten:
  De wet is een gevaar voor de grondrechten
  – de anderhalve meter-maatregel wordt vastgelegd
  – Minister krijgt bevoegdheid om zonder instemming van het parlement hele bedrijfssectoren, scholen, verpleeghuizen, gebouwen, openbare plaatsen, gebieden en inrichtingen te sluiten
  – De minister mag demonstraties, vergaderingen en manifestaties verbieden.

  Vangnetbepaling
  – hiermee kan de minister bijvoorbeeld de mondkapjesverplichting opleggen
  – ook eventueel verplichte vaccinatie en gedwongen quarantaine

  Straffen
  – verhoogd van minimaal 444 tot duizenden euro’s en enkele maanden celstraf. Kinderen worden naar Bureau Halt gestuurd als zij geen anderhalve meter afstand tot hun vriendjes of vriendinnetjes houden.

   Ontmanteling rechtsstaat
  – geldigheidsduur van de wet is zes maanden, maar de minister kan zonder instemming van het parlement de geldigheid telkens met twee maanden verlengen.Veel deskundigen beschouwen deze wet als een ontmanteling van de rechtsstaat.

 2. Pff omroep brabant toch foei foei foei…..aantal dagelijkse COVID IC opnames in brabantse zieken huizen : 0..aantal dagelijkse COVID doden; 0….Ja maar ja maar al die vreselijke besmettingen dan??? De gebruikte PCR test meet slecht fracties van dood RNA material van covid van 4 maanden terug. Een 'positieve' uitslag betekent GEEN nieuwe COVID besmetting. Dat is een leugen en iedere viroloog weet dit….Werk er niet aan mee je richt deze provincie ten gronde…Ja mensen kunnen een snotterbelletje hebben, dat is dan het gevolg van het Rhinovirus dat nu heerst. Heeft NIETS te maken met COVID. Bij aanvullend bloedonderzoek is niet 1 x op een GGD COVID daadwerkelijk geïsoleerd deze maand…Even je huiswerk doen alvorens die vrolijke brabanders bang te maken…..

 3. Pcr test is niet toepasbaar, de ontwerper van deze test geeft dit nadrukkelijk aan.

  Wanneer stopt deze hoax, de griep is nog steeds dodelijker.

  In jullie privé tijd worden de “maatregelen “ ook niet gehanteerd .

  Tijd om deze staatsgreep te stoppen

 4. wat lullen jullie onzin man meneer rutte de clown en die andere pannekoek heb je ook geen reet aan mensen worden werkloos bedrijven gaan failliet nederland gaat kapotter en en gaat vele mensen verliezen nederland is te duur ik schaam me voor ons eigen kabinet

 5. Virussen bestaan, ze verspreiden en mensen gaan dood. Als je hier pas dit jaar bent achtergekomen, welkom op de Aarde. Het feit dat politici deze normale gang van zaken met informatie campagnes gebruiken om mensen bang te maken, samenscholing te verbieden, belied door te drukken, de economie en samenleving kapot te maken, zodat een grote groep mensen kan creperen en daardoor een kleine groep mensen kunnen profiteren van een economisch geoptimaliseerde doorstart is niet alleen walgelijk maar extreem zorgwekkend. Dit is namelijk alleen maar het begin van een campagne waarin honderden miljoenen mensen uiteindelijk zullen sterven, mogelijk gemaakt door corrupte politici, media machines, en de goedgelovigheid van normale mensen die zo eenvoudig te manipuleren zijn dat men zich als mens schaamt voor zijn eigen soort.

 6. In Australie hebben wij de kroegen ect allemaal dicht voor maanden, en wij hadden veel minder besmettingen dan NL. Scholen zijn weken/ maanden dicht. Overal Mondkapjes dragen, zelf buiten. Geen gasten thuis, buiten met 1 persoon, voor 1-2 uur per dag max, binnen 5 km.
  En wat doet NL? Scholen Open? Kroegen – open?! Geen jonge kinderen testen – gewoon naar school gooien. Wat?! Mondkapjes — Nooit van gehoord? Wat een grapjassen, iedereen kan lekker ziek worden. Zielig.. Denk je niet dat kinderen hun ouders niet kunnen ziekmaken? Zeker als je 30 in een klas lokaal gooit. En de juf/ meester? Zelf as een kind griep heeft, laat ze thuis blijven. Je wilt geen griep+ corona samen!

Leave a Reply