[07-08-2022 16:46:00]-Vernieuwd Feyenoord start competitie met ruime zege bij Vitesse – Barendrechts Dagblad

Bron: Barendrechts Dagblad

Feyenoord trad in de Gelredome aan met een op veel plaatsen gewijzigd elftal.
De Argentijnse verdediger Marcos Senesi ontbrak ook in de selectie omdat hij op het punt staat over te stappen naar Bournemouth.
Tegen Vitesse hadden nieuwelingen Jacob Rasmussen, Quinten Timber, Sebastian Szymanski, Javairô Dilrosun en Danilo allemaal een basisplaats.
Million Manhoef werd in het zestienmetergebied aangespeeld en kreeg de ruimte om te draaien en te schieten: 1-0.
De keeper blunderde daarna toen hij te traag handelde en Danilo hem de bal kon ontfutselen en scoren: 2-4.

Na Ajax en PSV heeft ook Feyenoord de eerste competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. De Rotterdammers waren in Arnhem met 5-2 te sterk voor Vitesse. De van Ajax overgekomen spits Danilo scoorde twee keer.

Feyenoord trad in de Gelredome aan met een op veel plaatsen gewijzigd elftal. Tyrell Malacia, Luis Sinisterra, Guus Til, Bryan Linssen, Cyriel Dessers en Reiss Nelson vertrokken deze zomer. De Argentijnse verdediger Marcos Senesi ontbrak ook in de selectie omdat hij op het punt staat over te stappen naar Bournemouth.

Feyenoord raakte de meeste spelers kwijt na het succesvolle vorige seizoen, waarin het elftal van trainer Arne Slot de finale van de Conference League haalde. Bij het begin van de voorbereiding was de selectie bij lange na nog niet op sterkte. Feyenoord verloor begin juli met maar liefst 7-0 van FC Kopenhagen. Met de nodige versterkingen kon Slot daarna gaan bouwen aan zijn nieuwe elftal. Tegen Vitesse hadden nieuwelingen Jacob Rasmussen, Quinten Timber, Sebastian Szymanski, Javairô Dilrosun en Danilo allemaal een basisplaats.

Eerste kans

Dilrosun kreeg de eerste kans. De aanvaller raakte in de 18e minuut de paal. Direct daarna was Vitesse wel trefzeker. Million Manhoef werd in het zestienmetergebied aangespeeld en kreeg de ruimte om te draaien en te schieten: 1-0.

Feyenoord draaide het duel nog in de eerste helft om. Na een pass van Szymanski kon de Zweed Patrik Walemark scoren. Danilo kopte Feyenoord kort voor rust op voorsprong uit een indraaiende vrije trap van Szymanski.

Vitesse, dat op korte termijn een akkoord hoopt te bereiken over de overname van de club door een nieuwe eigenaar, heeft een kwalitatief veel mindere selectie dan vorig seizoen en oogde tegen Feyenoord op veel momenten machteloos. De thuisclub richtte zich eerst nog wel op. Nikolai Baden Frederiksen schoot in de 56e minuut de gelijkmaker binnen, nadat hij onterecht was teruggevlagd voor buitenspel: 2-2.

Feyenoord liep daarna snel weg. Dilrosun trapte de bal in de 61e minuut vanaf de zijkant van het strafschopgebied fraai over doelman Jeroen Houwen in de verre hoek. De keeper blunderde daarna toen hij te traag handelde en Danilo hem de bal kon ontfutselen en scoren: 2-4. Lutsharel Geertruida besliste het duel in de 69e minuut met de 2-5 definitief.

Door: ANP | Foto: ANP