Veiligheidsregio waarschuwt: bel niet over affakkelen | Omroep Brabant

De veiligheidsregio Midden- en West-Brabant vraagt mensen niet meer naar 112 te bellen over de enorme vlammen en de oranje gloed die het affakkelen van gas bij Shell in Moerdijk veroorzaakt. Al het Brabantse nieuws volgen? Abonneer je dan op ons kanaal: http://bit.ly/11jJQQT.

Welkom op het YouTube kanaal van Omroep Brabant! Hier vind je nieuwsvideo’s over alle actualiteiten in en rondom Noord-Brabant, misdaad, entertainment, sport en evenementen uit de provincie. Omroep Brabant is één van de grootste regionale omroepen van Nederland.

Download de app:
iOS: https://itunes.apple.com/app/apple-store/id421375755?pt=474179&ct=omroep_brabant_youtube&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepbrabant.android&referrer=utm_source%3Domroep_brabant_youtube%26utm_medium%3Duse_app_link%26utm_campaign%3Dfacebook_use_app

Of volg ons op:
* Website: http://www.omroepbrabant.nl
* Facebook: https://www.facebook.com/omroepbrabant
* Instagram: https://www.instagram.com/omroepbrabant
* Twitter: https://www.twitter.com/omroepbrabant

#OmroepBrabant #Nieuws #Moerdijk #Shell #BrandweerKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding:

25 Comments on “Veiligheidsregio waarschuwt: bel niet over affakkelen | Omroep Brabant”

 1. En de boeren moeten zich aan de stikstof regels houden. Shell mag wel aangezien ze de grootste maffia organisatie is van nederland met iligaal bezet gebieden in afrika waar olie gepompt word en een milieu ramp achter laten met 1000de dode afrikaanse burgers. En dan durven racisten te zeggen ga naar je eigen land. Kom eerst je voor ouders ophalen.

 2. Niks stop met bellen, stop met affakkelen. Ik ben totaal geen Groenlinkser maar affakkelen is gewoon de grootste vorm van weggegooide energie die er is. Met die warmte zou je zo veel andere nuttige dingen kunnen doen…

 3. En de burgers en boeren maar laten betalen voor allerlei vervuilingen. Shell betaalt zo goed als geen belasting maar is een zeer grote vervuiler. Ik rijd geen auto, heb geen kinderen. Doe praktisch alles met de benenwagen of de fiets. Maar wel bij mij aankloppen als er weer geld nodig is voor milieumaatregelen.

 4. Al die toetsenbord piraten hier die totaal geen idee hebben wat affakkelen is en waarom het gedaan wordt, had dit item ook trouwens best wat aandacht aan kunnen besteden. Het wordt gedaan omdat door de storing, de gasopslag vol zit. Waarschijnlijk met vervuild gas wat niet verkocht/gebruikt kan worden, om te zorgen dat er niet een te hoge druk ontstaat wordt het afgefakkeld. De beste en veiligste oplossing die er is als je het niet kan opslaan of gebruiken. Ik ben het eens dat Shell geen top bedrijf is, maar het zou erger zijn als ze het niet deden dan krijg je namelijk een mini Beiroet in Nederland. En ze hebben hier een vergunning voor, dus het is niet dat ze dit "zomaar" mogen…

 5. Bel liever geen 112 want anders kunnen anderen niet bellen ….
  Wat een achterlijk systeem dat altijd faalt als het niet moet en dat niet gemoderniseerd word maar toch ontvangt men gigantische hoevelheden subsidie terwijl het inmiddels antiek is.
  Whatsapp is sneller, betrouwbaarder en breed inzetbaar en is zelfs encrypted maar ja, liever miljoentjes schenken aan de rijken dan iets bouwen wat nuttig is.
  Justitie is in de kern fascistisch en dat blijkt uit alles wat met hun verbonden is.
  Ik zou zeggen : iedereen bellen naar 112 en ze dwingen om een werkend system aan te schaffen !
  Waardeloos alsmede het p2000 systeem.

 6. dit is toch zoo goed voor het natuur sjonge jonge minder erg als alle koetjes schaapjes en alle boeren die moeten opkkeren? schande die shel en dan ook nog zo dicht in de buurt van alles en iedereen toppieee gedaan weer en ons maar laten betalen voor rutte zijn multi miljonair vriendjes 100 km rijden bio energie waar geen bos meer door blijft staan tooppiee

Leave a Reply