Wel of geen avondklok in grensgebied België? | Omroep Brabant

In het grensdorp Baarle-Nassau is de verwarring over de coronaregels groot. Wel of geen mondkapje? Al het Brabantse nieuws volgen? Abonneer je dan op ons kanaal: http://bit.ly/11jJQQT.

Welkom op het YouTube kanaal van Omroep Brabant! Hier vind je nieuwsvideo’s over alle actualiteiten in en rondom Noord-Brabant, misdaad, entertainment, sport en evenementen uit de provincie. Omroep Brabant is één van de grootste regionale omroepen van Nederland.

Download de app:
iOS: https://itunes.apple.com/app/apple-store/id421375755?pt=474179&ct=omroep_brabant_youtube&mt=8
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.omroepbrabant.android&referrer=utm_source%3Domroep_brabant_youtube%26utm_medium%3Duse_app_link%26utm_campaign%3Dfacebook_use_app

Of volg ons op:
* Website: http://www.omroepbrabant.nl
* Facebook: https://www.facebook.com/omroepbrabant
* Instagram: https://www.instagram.com/omroepbrabant
* Twitter: https://www.twitter.com/omroepbrabant

#OmroepBrabant #Nieuws #Coronaregels #België #MondkapjeKlink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding:

9 Comments on “Wel of geen avondklok in grensgebied België? | Omroep Brabant”

 1. kedde gij der over uit, der is altijd gedoe in baarle nassou hertog grappig he zo,n grensplaatsje .. ken der nog 1 eede zeeland met dubbel ee die ook..) ik kom uit almere geen probleem he hartje flevoland hartje nederland nou in nederland ook een mondkapje op allemaal hetzelfde inderdaad van t gedoe af.. of je belgisch bent of nederlands of half corona is geen pretje ook de 2e golf niet de 1e was al vervelend genoeg in alle opzichten .. je zou maar ter nauwernood de 1e overleefd hebben heb je de 2e en die vaak nog sterker dan de 1e .. ik vind dat baarle nassau empatie moet tonen solidair das frans meedoen.. ) dan valt t voor baarle hertog minder zwaar.. baarle hertog sterkte stel tis in brussel antwerpen dat kan zo nassau aanpassen wees solidair aan u ons buurland biijft een apart stukje grensgebied
  wel gezellig normaliter dan..)

 2. Ik snap die avondklok echt niet… Wat denken ze? dat omdat er in de avond minder of geen politie toezicht is dat mensen dan massaal op straat gaan feesten ofzo?

  90% van de mensen werken of vanuit huis of zijn weer terug aan het werk dus liggen op bed en dat kleine beetje dat wel naar buiten gaat is of opweg naar een illegaal feestje en gaat die avondklok ook negeren of is zn hond aan het uitlaten alleen >_>;

 3. Los van dat het alleen bij een dictatuur hoort, hoe uitvoerbaar is een avondklok praktisch? Op elke hoek van de straat Corona Gestapo zetten?

  Hoe ga je om met mensen die moeten werken (avonddienst, nachtdienst)? Bijvoorbeeld zorg, OV, luchtvaart, hulpdiensten, fabrieken waar dat soort diensten zijn. Mogen die niet meer werken? Dan heb je een probleem in veel sectoren. En zo wel: dan kan iedereen gewoon zeggen dat ie op weg is van of naar werk. Dat kan toch niemand controleren. En je bent onschuldig tot tegendeel bewezen.
  Mag vrachtverkeer nog wel rijden? Zo niet dan ontstaan er grote problemen.

  Wat als je trein vertraging heeft of je hebt pech met je auto/fiets (lekke band bijvoorbeeld) waardoor je te laat op straat bent? Overmacht. En komt de wegenwacht wel om je te helpen of geld de avondklok ook voor hen? Het is nogal lullig als de Corona Stasi dan gaat bekeuren.

  De feestjes buiten die jaag je dan juist naar binnen. Buiten wordt je niet besmet, binnen in slecht geventileerde ruimtes wel. En dan feesten ze de nacht door of ze blijven slapen.
  Naar huis sturen kun je de gasten niet als handhaving want ze mogen pas de straat op als de avondklok voorbij is. Bekeuren ook niet want het maximum aantal personen in huis is (net als de niet werkende niet medische mondkapjes in openbare binnenruimtes) een dringend advies. Dus er is geen sprake van een verbod of overtreding dus niet te handhaven en niet juridisch bindend.

  Wat betreft dit dorp. Daar zouden in de Belgische gebieden de Nederlandse regels moeten gelden omdat het dorp volledig door Nederland is omringt, anders is het gewoon te onoverzichtelijk. Loop je als NLer per ongeluk een verkeerde straat in en dan ben je ineens in overtreding. En hoe handhaven? Wil een Belgische handhaver iemand bekeuren dan rent de persoon snel het Nederlandse gebied in en is dan niet meer in overtreding. En een Belgische handhaver mag niet handhaven in Nederland.
  Beter zou nog zijn als België dit geheel over zou dragen aan Nederland. Geef ze daar dan een stukje NL gebied voor terug.

  Misschien eens inzetten op dingen die wel werken in plaats van alleen maar mensen onderdrukken. Bijvoorbeeld goede ventilatie, luchtbevochtiging en ionisatie. En dat zonder schenden grondwet en mensenrechten.

Leave a Reply