2020-10-26 06:35:53 | Aantal coronagevallen stijgt vermoedelijk tot boven de 300.000 | Binnenland

[ad_1]

De eerste positieve test was op 27 februari. Een man uit het Brabantse Loon op Zand was opgenomen in een ziekenhuis in het naburige Tilburg. In maart en april beleefde Nederland een eerste golf. Sinds begin september stijgt het aantal coronagevallen opnieuw, en veel sneller dan voorheen. Iets meer dan een maand geleden, op 23 september, werd het 100.000e coronageval gemeld. Drie weken en een dag later, op 15 oktober, kwam het aantal coronagevallen boven de 200.000 uit. Minder dan twee weken verder staan we op de drempel van de 300.000.

Het werkelijke aantal Nederlanders dat het coronavirus heeft opgelopen, ligt waarschijnlijk veel hoger. In de beginfase van de uitbraak werd lang niet iedereen getest. Veel mensen zijn genezen of overleden zonder dat ooit is vastgesteld dat ze het virus onder de leden hadden. In de huidige tweede golf is het niet iedereen gelukt om een afspraak voor een test te maken, door drukte bij de laboratoria die de teststaafjes verwerken en vaststellen of iemand corona heeft.

Amsterdam

Amsterdam heeft verreweg de meeste coronabesmettingen. Sinds het begin van de uitbraak is het virus aangetroffen bij meer dan 27.000 inwoners van de hoofdstad. Rotterdam telt meer dan 20.000 gevallen, in Den Haag is het coronavirus vastgesteld bij bijna 15.000 inwoners en de gemeente Utrecht heeft net geen 9000 gevallen. Daarna volgen Tilburg, Eindhoven, Almere, Nijmegen, Breda, Groningen en Zaanstad met elk meer dan 3000 positief geteste mensen.

Inmiddels zijn er al 62 gemeenten met meer dan duizend coronagevallen. Op 1 september, aan de voet van de tweede golf, waren dat er zes.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply