2020-10-26 12:00:00 | Kale en Kokkie hadden graag een 14de goal gezien tegen VVV Venlo

[ad_1]

De historische overwinning (0-13) van Ajax op VVV Venlo wordt vandaag door Ajaxfans Kale en Kokkie gevierd met, hoe kan het ook anders, een goed stuk Limburgse vlaai en kaarsjes. 

De twee geloofden hun ogen niet toen hun ploeg maar door bleef gaan met scoren. Kale heeft wel een puntje van kritiek: ‘Ik vind het jammer dat ze die 14de goal niet gemaakt hebben. Maar ik heb met verbazing naar die wedstrijd zitten kijken, het was een parodie op voetbal’. 

‘Je ziet eindelijk wel dat er ook mensen zijn die zich wel aan de RIVM-richtlijnen houden, het is alleen niet zo handig als je dat doet tijdens een voetbalwedstrijd’, zegt Kokkie die doelt op de verdedigers van Venlo die de aanvallers van Ajax wel heel veel ruimte gaven om te voetballen.

Verder hebben de mannen het over de verloren Champions League wedstrijd tegen Liverpool. ‘Ik vond de opstelling niet des Ajax’, zegt Kale. ‘Achterin bij Liverpool ligt de zwakte, die keeper was niet goed en hun verdediging door het ontbreken van Virgil van Dijk ook niet.’

Kokkie snapte de zet van Erik ten Hag wel door met vier verdedigers, vier middenvelders en twee aanvallers te beginnen. ‘Het was best handig in de wetenschap dat de rest van de ploeg niet in vorm was.

‘Atalanta is een lastige ploeg, maar ze zijn de laatste weken niet in vorm. Ajax moet lekker z’n eigen spelletje spelen’, zeggen de mannen. Of topscorer Traore er in moet tegen de Italianen? ‘Nee. Tadic moet in de spits met naast hem Neres en Antony.’

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply