2021-01-20 23:22:54 | AZ steekt hand in eigen boezem, maar baalt van het ontbreken van de VAR

ALKMAAR – AZ speelde een matige wedstrijd tegen Ajax woensdagavond in de achtste finale van het bekertoernooi. Dat gaf iedereen ook toe aan Alkmaarse zijde al vonden ze ook dat ze weinig geluk hadden met de beslissingen van de scheidsrechter. “Waarom is er niet altijd een VAR aanwezig.”

Balende Pascal Jansen na uitschakeling beker – NH Nieuws

“Echte kansen hebben we niet weten te creëren”, vertelt een rustige maar een balende Pascal Jansen voor de camera. “De laatste of voorlaatste pass was vaak niet zuiver.”

VAR

Een terechte nederlaag voor AZ, daar was iedereen het dus wel over eens. Alleen waren de Alkmaarders ook niet erg gelukkig met de beslissingen van scheidsrechter Jochem Kamphuis. “Dan baal je vreselijk dat er niet in het voordeel voor je gefloten wordt.” Jansen zag dan ook graag dat er dit keer wel een VAR was.

Bekijk de video mettrainer Pascal Jansen hierboven en hieronder zie je het gesprek met aanvoerder Teun Koopmeiners. Tekst loopt door onder de video.

Teun Koopmeiners over z’n gebroken pols en het verlies tegen Ajax – NH Nieuws

Teun Koopmeiners speelde de wedstrijd tegen de Amsterdammers met een gebroken pols. “Is wel een beperking.” Buiten dit lichamelijk mankement baalde de aanvoerder vooral van het resultaat. “Enorm grote teleurstelling zeker de manier waarop.”

Tweede bal

Ook verdediger Timo Letschert hield een slecht gevoel aan de bekerwedstrijd tegen Ajax. “We hebben niet ons niveau gehaald, en Ajax was een stuk beter in het verkrijgen van de tweede bal.”

Bekijk de video hieronder voor het gesprek met Timo Letschert. Tekst loopt door onder de video.

Timo Letschert na de nederlaag tegen Ajax voor de beker – NH Nieuws

Net als de overige Alkmaarders miste Letschert de aanwezigheid van de VAR. “We hadden een duwtje in de rug kunnen krijgen door een penalty, maar dat werd ons ontnomen door de scheids.”

Lang om te treuren hebben de Alkmaarders niet, want dit weekend spelen ze de volgende kraker alweer. In Rotterdam tegen Feyenoord.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur naar de uitzending op NH Radio

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

Bronvermelding:NH Nieuws

Leave a Reply