2021-01-21 08:13:00 | Ontwerp Dreefzicht ligt ter inzage bij de gemeente | Haarlems Weekblad

[sc name=”w3-main” provlink=”http://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-noord-holland” logoprov=”https://i.ibb.co/z5w194g/Logo-Province-Noord-Holland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Noord-Holland – http://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”

HAARLEM Het Voorlopig Ontwerp (VO) Dreefzicht ligt bij de gemeente ter inzage tot en met 28 februari. Gedurende zes weken kan iedereen een reactie geven op het voorlopig ontwerp. Er was ook een informatieavond over het ontwerp ingepland, maar vanwege de coronamaatregelen gaat die niet door. Wel is er een videopresentatie te zien op , waarin wordt uitgelegd wat de wijzigingen zijn ten opzichte van een eerdere VO en hoe het proces verder verloopt.In 2019 lag er een voorlopig ontwerp van de openbare ruimte rondom Dreefzicht. Tegen dit ontwerp was een petitie gestart. Daarop heeft de commissie Beheer besloten om dit voorlopig ontwerp niet uit te voeren. Er is in november 2019 besloten om de bestaande openbare ruimte te vernieuwen en te vergroenen. En er wordt geen grond geruild met de eigenaar van Dreefzicht. Er zijn opnieuw gesprekken gevoerd met de Haarlemse Bomenwachters, de Bomenridders en de Adviescommissie Haarlemmerhout en Frederikspark. Ook de eigenaar van Dreefzicht is hierbij betrokken. Het college heeft dit voorlopig ontwerp op 8 december vrijgegeven voor inspraak (vanaf 18 januari). De stukken zijn ter informatie naar de commissie Beheer van de gemeenteraad gestuurd.

De belangrijkste aanpassingen binnen het plan zijn dat er geen grondruil plaatsvindt met de eigenaar van Dreefzicht. In de Haarlemmerhout zelf zullen geen bomen verdwijnen en het gebied groener wordt met extra bomen, hagen en struiken. Ook een aantal bestaande parkeerplaatsen langs de Fonteinlaan en de Koningin Wilhelminalaan vervallen ten gunste van groen en bomen. De historische as, de oude Lindelaan (huidige fietspad) wordt aangevuld met vijf nieuwe lindes. De rijbaan die van de stad naar het bos loopt, wordt smaller. Er komt dus minder steen en meer groen.

Het voorlopig ontwerp wordt na bespreking in de commissie Beheer ook ter inzage gelegd in de publiekshal. Om de stukken in te zien moet telefonisch een afspraak gemaakt worden via telefoonnummer 14 023. Maandag 25 januari en dinsdag 2 februari kunnen mensen online vragen stellen. Op staat een link waar men zich kan inschrijven.

” sourceimage=”http://storage.pubble.nl/96897487/content/2020/12/d1732581-5a99-40d5-9c6d-290b5548ee0d.jpg” citylink=”http://nieuwsuitmijnstad.nl/Haarlem/2021-01-21-081300-ontwerp-dreefzicht-ligt-ter-inzage-bij-de-gemeente-haarlems-weekblad/” source=”Haarlems Weekblad” ][/sc]

Leave a Reply