2021-01-22 11:12:00 | Haarlemse band GUYY sluit zichzelf een week op in voormalig slachthuis

[sc name=”w3-main” provlink=”http://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-noord-holland” logoprov=”https://i.ibb.co/z5w194g/Logo-Province-Noord-Holland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Noord-Holland – http://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”

HAARLEM – Ze hebben voor één week de sleutel van het voormalig slachthuis in Haarlem in bezit en ze mogen er alles doen wat ze willen. Behalve feestjes geven natuurlijk. De band GUYY maakt, op uitnodiging van poppodium Patronaat, een laatste muzikaal eerbetoon aan het monumentale pand, dat de komende maanden flink gerenoveerd gaat worden.

‘GUYY, locked down in Slachthuis’ heet het kunstproject. De band heeft zichzelf als doel gesteld om binnen één week een nieuwe single te schrijven, op te nemen én een videoclip te maken en dat allemaal met de sfeer van het voormalige slachthuis ter inspiratie. In het pand werden tot de jaren negentig koeien, varkens en schapen werden geslacht. Het interieur doet nog steeds aan die periode denken, met oude witte muurtegels en vleeshaken die her en der nog hangen.

Later hebben heel wat Haarlemse bandjes hier gerepeteerd in de oefenruimtes van ‘Daisybell’ en waren er verschillende evenementen. Het slachthuisterrein gaat nu , er zullen onder meer tientallen woningen gebouwd gaan worden. 

Het is een gekke gewaarwording. Terwijl het terrein rond het pand met graafmachines onder handen wordt genomen, zijn zanger Duck en de andere bandleden van GUYY binnen druk bezig met het opnemen van zang, drums en synthesizers. Ondertussen kijken griezelige poppen met bebloede varkens- en koeienkoppen toe hoe ze te werk gaan. Het zijn creaties die nog stammen uit de tijd dat het slachthuis voor even tot spookhuis was omgetoverd

“Ja, het is best luguber als je om je heen kijkt. Het is nou niet meteen de sfeer die bij onze ‘Nu- Disco’-muziek past”, aldus Duck. Bassist Joost moest er ook even aan wennen, maar dat is inmiddels gelukt. “Het is een alternatieve plek, waar onze stijl niet echt bij past. Maar dat is juist ook een coole uitdaging, het combineren van popmuziek met de ‘freaky vibe’ van hier.”

Werkzaamheden op het slachthuisterrein – NH Nieuws / Paul Tromp

In één van de ruimtes heeft de band een studio ingericht, zo coronaproof mogelijk. De bandleden dragen mondkapjes en zitten op afstand van elkaar. “Het was de bedoeling dat we hier ook zouden slapen, maar het is gewoon te koud”, aldus Duck. “We fietsen ‘s avonds gewoon naar huis. We zijn gemiddeld veertien uur per dag bezig en dan is het ook wel fijn om even wat rust te krijgen”, vult Joost aan. 

Of dit verstandig is in deze tijden van corona? “We houden ons aan de regels sinds het begin van de coronacrisis. We doen sindsdien alles vanuit huis en delen ideeën digitaal met elkaar. We zijn hier aan het werk, de ruimtes zijn heel groot, dus we kunnen voldoende afstand van elkaar nemen.” Repeteren doen ze niet meer, aangezien er ook geen optredens gepland staan.

‘Eén grote creatieve bende’

Ze mogen het hele pand gebruiken en doen dat dan ook. “We kijken qua percussie waar we bijvoorbeeld op kunnen slaan en wat we stuk kunnen gooien”, lacht Duck. “De synthesizers hebben we in een grote ruimte opgenomen, dat geeft heel veel ‘reverb’, een mooie galm.” Zo nu en dan komen er ook andere creatievelingen langs om het proces op beeld vast te leggen. “We werken verschillende disciplines uit. We maken een videoclip, kunst, foto’s, het is één grote creatieve bende.” 

Zanger Duck laat zich vastleggen in één van de gangen van het slachthuis – NH Nieuws / Paul Tromp

Na het weekend moeten ze de sleutel weer inleveren. Zaterdag en zondag zullen ze vanwege de avondklok eerder moeten stoppen. “Maar dan beginnen we waarschijnlijk wel een uurtje eerder”, vertelt Joost. Hij heeft er vertrouwen in dat het kunstproject zondagavond voltooid is. Of de werklieden buiten überhaupt wel weten dat ze hier zijn? “Ik heb de mannen nog niet gesproken, maar volgens mij komt dit pand als laatste aan de beurt.” Het resultaat van een week ‘in lockdown’ in het slachthuis wordt binnenkort door GUYY online geplaatst.

Wil je weten hoe GUYY hun nieuwe single opneemt in het slachthuis, kijk dan naar bovenstaande reportage!

Hieronder de single ‘REAL FASHION’ van GUYY

💬 Wil je niets missen uit Haarlem en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

” sourceimage=”https://media.nhnieuws.nl/images/422699.10b2215.jpg” citylink=”http://nieuwsuitmijnstad.nl/Haarlem/2021-01-22-111200-haarlemse-band-guyy-sluit-zichzelf-een-week-op-in-voormalig-slachthuis/” source=”NH Nieuws” ][/sc]

Leave a Reply