2020-10-05 09:40:00 | Zwarte Pieten Actiegroep bekladt stoep van burgemeester Jan Hamming

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

ZAANDAM – De stoep van de woning van de burgemeester van Zaanstad Jan Hamming is in de nacht van zaterdag op zondag beklad met de teksten ‘Hallo Zwarte Piet’ en ‘Welkom Sint!’. De Zwarte Pieten Actiegroep zegt tegen NH Nieuws achter de actie te zitten. 

Hugo Kuijper, verbonden aan de Zwarte Pieten Actiegroep, zegt tegen NH Nieuws dat Jan Hamming probeert Zwarte Piet af te schaffen bij de Sinterklaasintochten. “Terwijl hij daar helemaal niet over gaat.”

De Zwarte Pieten Actiegroep voert geregeld van deze acties uit door het hele land. De groep is voor het behoud van de traditionele karikatuur van Zwarte Piet. Hugo Kuijper is ook verbonden aan de groep Rechts in Verzet. Erik Schaap van Bureau Discriminatiezaken Zaanstreek-Waterland wil er eigenlijk niet teveel aandacht aan geven, maar laat wel weten dat Rechts in Verzet volgens hem een rechts-extremistische trekken heeft. “Het is een islamofoob groepje.”

Kuijper vindt niet dat de groep te ver is gegaan door de woning van de burgemeester op te zoeken. “Zolang je vreedzaam protest voert, moet dat kunnen. Het is ook een ernstige zaak.” De woordvoerder van de burgemeester wil alleen kwijt dat de actie waarschijnlijk niet strafbaar is en dat de burgemeester geen aangifte gaat doen.

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://media.nhnieuws.nl/images/414935.23cd787.jpg” border_radius=”0″ link=”https://media.nhnieuws.nl/images/414935.23cd787.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NH Nieuws[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply