2020-10-05 18:12:01 | Ministerie: ‘Berichten over nieuwe coronamaatregelen kloppen niet’

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

Via sociale media worden opnieuw geruchten verspreid over nieuwe coronamaatregelen die getroffen zouden worden. Zo wordt er gesproken over het instellen van een avondklok in Amsterdam. Maar volgens het ministerie van Justitie en Veiligheid kloppen deze berichten niet.

In het bericht dat verspreid wordt, staat dat er opnieuw strenge maatregelen genomen moeten worden vanwege het toenemende aantal besmettingen. 

Sportwedstrijden op amateurniveau zouden daarom verboden worden per vrijdag 9 oktober. Ook wordt er naar verluidt een avondklok ingesteld in de grote steden, waaronder Amsterdam. Mensen mogen daardoor niet meer de straat op tussen 22.00 en 06.00 uur, zo staat er geschreven.

Nepnieuws

De regels zouden tijdens een persconferentie op 8 oktober toegelicht moeten worden. Volgens het ministerie gaat het daarentegen om nepnieuws: ‘Dit is onjuiste informatie.’

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://media.at5.nl/images/463546.ce1016f.jpg” border_radius=”0″ link=”https://media.at5.nl/images/463546.ce1016f.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:AT5[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply