2020-10-05 19:57:53 | Duizend mensen in Kennemerland wachten langer op coronatestuitslag wegens storing

[ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]

Duizend mensen hebben van de GGD Kennemerland vanmiddag een mail ontvangen met daarin de mededeling dat ze langer moeten wachten op de uitslag van hun coronatest. Dit komt door een storing bij een laboratorium waar de testen uitgevoerd worden.

In de mail, die NH Nieuws heeft gezien, staat dat door een ‘interne storing het laboratorium niet in staat is geweest om de testen binnen de gestelde tijd uit te voeren.’

De GGD Kennemerland schrijft zich voor te kunnen stellen dat ‘een vertraging in de uitslag teleurstellend is en wellicht zelfs gevolgen heeft voor uw werk- en privésituatie’. Totdat de uitslag van de test bekend is, moeten mensen namelijk thuis blijven.

Storing verholpen

GGD Kennemerland laat aan NH Nieuws weten dat de storing bij het laboratorium inmiddels is verholpen. “Mensen die vandaag de mail hebben gehad, moeten helaas langer dan de gebruikelijke 48 uur wachten op de uitslag van de test”, vertelt een woordvoerder. 

“We adviseren mensen om met hun DigiD in te loggen op coronatest.nl”, zegt de woordvoerder. “Dan hebben ze het snelst hun uitslag.”

Tweede storing

Vorige week dinsdag 29 september was er ook een storing waardoor mensen later hun testuitslagen kregen. Die storing staat los van die van vandaag, benadrukt de GGD.

De mensen die te maken hadden met de storing van 29 september, hebben inmiddels allemaal de uitslag. 

Het is niet bekend hoe veel langer er dit keer gewacht moet worden op de uitslag.

[/ms_column][ms_column style=”1/3″ align=”left” class=”” id=””][ms_image_frame src=”https://media.nhnieuws.nl/images/405844.c7943e3.jpg” border_radius=”0″ link=”https://media.nhnieuws.nl/images/405844.c7943e3.jpg” link_target=”_blank” light_box=”yes” class=”” id=””][/ms_column][/ms_row][/ms_section][ms_section background_color=”#ffffff” background_image=”” background_repeat=”repeat” background_position=”top left” background_parallax=”no” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”none” padding_top=”10″ padding_bottom=”50″ padding_left=”10″ padding_right=”10″ contents_in_container=”yes” top_separator=”” bottom_separator=”” full_height=”no” class=”” id=””][ms_row][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Klik hier om het artikel te lezen[/ms_column][ms_column style=”2/3″ align=”left” class=”” id=””]Bronvermelding:NH Nieuws[/ms_column][/ms_row][/ms_section]

Leave a Reply