2020-10-11 16:03:00 | ‘DCV is heel lastig te bespelen’

[sc name=”w3-main” provlink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-zuid-holland” logoprov=”https://i.ibb.co/wLJcSLR/Logo-Province-Zuid-Holland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Zuid-Holland – https://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • DCV is de competitie in de tweede klasse B uitstekend begonnen. Met zeven punten uit drie wedstrijden bivakkeren de Krimpenaren op de tweede plaats achter koploper Sparta.

“We zijn lastig te bespelen”, verklaart middenvelder Daan van Ingen de prima start van zijn club. “Het aparte daarvan is dat de wijze waarop we nu spelen uit een probleem is ontstaan. We konden de voorbije weken geen gebruik maken van onze aanvallers Johan van Wageningen en Luuk Kraaijeveld, waardoor er nog maar één spits overbleef: Carlo de Reuver. Er moest dus een alternatief strijdplan komen en dat heeft onze trainer Wout Ooms gevonden. Onze backs komen nu veel vaker op over de flanken en als nummer 10 speel ik wat dichter op Carlo de Reuver en zoek ik regelmatig de zijkanten op, zodat er in de as van het veld aanvallend ruimte ontstaat voor ploeggenoten. Onze tegenstanders tot nu toe -Deltasport, Hellevoetsluis en VVGZ-, hadden niet echt een antwoord op onze ‘georganiseerde chaos’, ha ha! Daar hebben we aardig van geprofiteerd.”

Corona
Van Ingen en de zijnen hadden hun mooie prestaties graag doorgetrokken in het thuisduel met Rozenburg, maar corona-zorgen gooiden roet in het eten.

“Enkele van onze spelers kregen corona-gerelateerde klachten na het uitduel van vorige week met VVGZ. Daarna voelden meer spelers zich niet honderd procent fit. Ook zij lieten zich op corona testen. Op maandag waren de uitslagen binnen: één positief en de rest negatief. Voor de zekerheid zijn we allemaal in quarantaine gegaan. De speler bij wie Covid-19 werd geconstateerd had overigens lichte klachten. Gelukkig maar.”

Rare tijd
Van Ingen hoopt donderdag met zijn teamgenoten weer te mogen trainen en dan zaterdag te kunnen spelen.

“Of dat ook werkelijk gaat gebeuren weet je nooit, want ook bij tegenstanders kan het virus roet in het eten gooien. Het is in dat opzicht een rare tijd, vol onzekerheid. Ook het feit dat we zonder publiek voetballen voelt vreemd aan. Je speelt je wedstrijd op een uitgestorven sportpark. En dat terwijl het juist zo leuk is om supporters langs de lijn te zien en na afloop met z’n allen wat te gaan drinken in de kantine. Daar doe je het toch ook voor. Nu blijft alleen ‘het spelletje’ over. Ongezellig.”

Eigen kweek
Dat alles neemt niet weg dat Daan van Ingen en zijn team het goed doen in 2D.

“Daar geniet ik zeker wél van”, glimlacht de al sinds de F8 actieve ‘eigen kweek-voetballer’, die ondanks het feit dat-ie pas 19 is, al drie seizoenen in het eerste elftal van de Krimpense club staat. “In dat opzicht ben ik al een beetje een routinier, hè”, stelt hij grijnzend vast. “Hoe dan ook, ik maak deel uit van een fijne groep: jongens die allemaal vrienden van elkaar zijn. Ik voetbal hier niet voor niets met zoveel plezier!”

Jan Timmer

” sourceimage=”http://storage.pubble.nl/350eaab2/content/2020/10/89e28fa4-0e5d-4c65-afac-d71fc44c916f.jpg” citylink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/Provinciaal/2020-10-11-160300-dcv-is-heel-lastig-te-bespelen/” source=”hetKONTAKT” ][/sc]

Leave a Reply