2020-10-11 16:47:23 | Na demo aangehouden drietal mag 10 dagen Den Haag niet in

[sc name=”w3-main” provlink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-zuid-holland” logoprov=”https://i.ibb.co/wLJcSLR/Logo-Province-Zuid-Holland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Zuid-Holland – https://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”


Foto: ANP

Drie personen die zaterdagavond zijn aangehouden na een onaangekondigde demonstratie in Den Haag hebben een gebiedsverbod gekregen. Ze zijn zondag vrijgelaten en zijn tien dagen niet welkom in Den Haag, meldt het Openbaar Ministerie.

Jeroen Pols, jurist van actiegroep Viruswaarheid, meldde in het AD dat Viruswaarheid-voorman Willem Engel een van de aangehoudenen is die een gebiedsverbod heeft gekregen. De politie en OM bevestigen dat niet.

De drie kregen het gebiedsverbod opgelegd omdat ze worden verdacht van overtreding van de wet op openbare manifestatie en opruiing, aldus een woordvoerder van het OM. Het OM beoordeelt hun zaken later.

In totaal werden zaterdagavond vijf personen aangehouden. Twee mensen zijn met een bekeuring naar huis gestuurd, meldde de politie eerder

” sourceimage=”” citylink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/Den Haag/2020-10-11-164723-na-demo-aangehouden-drietal-mag-10-dagen-den-haag-niet-in/” source=”nieuws.nl” ][/sc]

Leave a Reply