2020-10-11 17:00:00 | Oplopend aantal besmettingen Zaanstreek-Waterland: “Mondkapjes moeten redding brengen”

[sc name=”w3-main” provlink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-noord-holland” logoprov=”https://i.ibb.co/z5w194g/Logo-Province-Noord-Holland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Noord-Holland – https://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”

PURMEREND – In de regio Zaanstreek-Waterland loopt het aantal coronabesmettingen zo hard op, dat de situatie is veranderd van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’. Dat is het hoogste risiconiveau, hetzelfde als bijvoorbeeld regio Amsterdam. Verplichte mondkapjes moeten het tij doen keren, als het aan de inwoners van Purmerend ligt.

“Mondkapjes dragen”, ziet een jonge vrouw in winkelcentrum Eggert als de oplossing. “Vooral jonge mensen doen dat niet.”  Een ouder echtpaar valt haar bij. “Verplichte mondkapjes, duidelijk. We hebben ze ook bij ons. Dus zodra we het overdekte winkelcentrum ingaan, hebben wij een mondkapje op”, vertelt het duo.

“Helaas zien we ze te weinig in de supermarkt. En dan roepen ze heel vaak dat de ouderen ze niet dragen. Maar volgens mij zijn die tussen de 18 en 34 jaar de eigenwijze mensen.”  

Avondklok

Ook een avondklok en dat iedereen echt afstand houdt, werden als oplossingen geopperd om het aantal coronabesmettingen in regio Zaanstreek-Waterland terug te dringen.

Bekijk in de video hieronder welke oplossingen nog meer worden aangedragen: 

” sourceimage=”https://media.nhnieuws.nl/images/415372.5dcfe30.jpg” citylink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/Amsterdam/2020-10-11-170000-oplopend-aantal-besmettingen-zaanstreek-waterland-mondkapjes-moeten-redding-brengen/” source=”NH Nieuws” ][/sc]

Leave a Reply