2020-10-12 05:50:00 | Scouting Brigitta krijgt 25.000 euro van het Oranje Fonds | Haarlems Weekblad

[sc name=”w3-main” provlink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/category/provinciaal/provincie-noord-holland” logoprov=”https://i.ibb.co/z5w194g/Logo-Province-Noord-Holland.png” logoalt=”Nieuws uit mijn stad – Provincie Noord-Holland – https://nieuwsuitmijnstad.nl” content=”

HAARLEM Scouting Brigitta krijgt een bijdrage van 25.000 euro van het Oranje Fonds voor een nieuw, duurzaam, natuur-inclusief gebouw in het Schoterbos in Haarlem-Noord. Deze nieuwe accommodatie wordt het nieuwe clubhuis van de scoutinggroep en andere buurtorganisaties waarmee het huidige onderkomen nu wordt gedeeld. 

Nieuwbouw is nodig omdat het huidige gebouw te klein is en versleten. Bovendien is de huisvesting onzeker geworden, nu de Mariakerk, de verhuurder, aan de Eredienst onttrokken wordt. De nieuwe accommodatie biedt ook ruimte voor meer buurtorganisaties.

Brigitta gaat een nieuw clubhuis bouwen in het Schoterbos, het Schoterboshuis. Het wordt een ambitieus gebouw, duurzaam, circulair, natuur-inclusief en passend in het gerenoveerde park in Haarlem-Noord. Een gebouw bedoeld voor de hele buurt, dat kinderen en volwassenen inspireert, uitnodigt en verbindt. En waar de jonge vrijwilligers van de scoutinggroep meiden en jongens uitdagen in hun persoonlijke ontwikkeling met leuke en spannende activiteiten. Allemaal met een informele, uitnodigende uitstraling: een gebouw dat Haarlemmers enthousiast maakt. De bedoeling is dat het in 2022 open gaat.

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

” sourceimage=”http://storage.pubble.nl/96897487/content/2020/10/59aed94c-5ad3-452f-982c-40282c6dbe84.jpg” citylink=”https://nieuwsuitmijnstad.nl/Haarlem/2020-10-12-055000-scouting-brigitta-krijgt-25-000-euro-van-het-oranje-fonds-haarlems-weekblad/” source=”Haarlems Weekblad” ][/sc]

Leave a Reply