2021-02-19 17:04:48 | Keelkanker, een gezonken woonboot, druipende fotoboeken: voor Rob is het drama compleet

[ad_1]

AMSTERDAM – Rob Roosendaal (66) lag afgelopen dinsdag te slapen toen ineens zijn woonboot zonk aan de De Wittenkade in West. Hij staat nu op straat terwijl hij onlangs aan keelkanker werd geopereerd. Zijn dochter Sabrina is een crowdfundingactie gestart: “Die boot was zijn leven.”

210219_woonboot_YT_01_AT5_YouTube – NH Nieuws

Sabrina (31) en haar vader gingen vandaag terug om de schade te bekijken. “Het is echt verschrikkelijk”, vertelt Sabrina Korver, die een druipend fotoboek omhoog houdt. Van de spullen in de boot is nog weinig over. Haar vader belde haar vroeg op terwijl hij al tot aan zijn heupen in het water stond. “De hulpdiensten hoorden mij niet”, vertelt hij.

Het strottenhoofd van Rob werd onlangs verwijderd omdat hij keelkanker heeft. Hij praat daardoor slecht. Toen de hulpdiensten arriveerden, was Rob al onderkoeld. “Ik stond te bibberen als een rietje.”

AT5

Schade

Eerst werd gedacht aan een geknapte waterleiding als oorzaak van het zinken, maar de verzekeraar kan nog geen oorzaak vinden en ook niet zeggen of de schade wordt vergoed. Rob werkt als glazenwasser en kan het herstel niet zelf betalen. “Ik krijg deze maand voor de allereerste keer mijn pensioentje na ruim 50 jaar werken.”

De buurt leeft enorm mee. Om haar vader een dak boven zijn hoofd te geven, zette Sandra deze week ook een crowdfundactie op. Inmiddels staat de teller al op 19.000 euro.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]

Leave a Reply