2021-06-03 08:25:00 | Parkeerwaanzin, zijn ze nou belazerd? | Haarlems Weekblad

[ad_1]

ZANDVOORT Journalist Wijnand Burger schrijft op regelmatige basis columns voor het Haarlems Weekblad. Onder de titel ‘Zijn ze nou belazerd?’ gaat hij in op actuele ontwikkelingen, die zich veelal in Zandvoort afspelen.

Parkeerwaanzin

Niets mis mee, dacht ik eerst nog. Voor iets meer dan 25 euro kunnen bewoners van Zandvoort, die niet in een betaalde parkeerwijk wonen, een digitale parkeervergunning kopen. Als je thuiskomt op mooie dagen heb je geen last meer van auto’s van strandbezoekers voor je deur.

Maar mijn stemming sloeg meteen de eerste dag al om. Je zou denken dat de gemeente dit op borden in drie talen dit kenbaar zou maken. Nou nee dus. Bij binnenkomst via de boulevard is geen bord te bekennen. Wel een klein bordje op de Zandvoortselaan. Volkomen onleesbaar verscholen achter een ander geel bord. Dat het in dit dorp altijd amateuristisch toegaat, weet ik zo langzamerhand wel. Maar dit is zo slecht, dat het bijna hilarisch wordt.

Ondanks de ontbrekende borden zijn de handhavers meteen al druk in de weer. Vandaag nog een waarschuwing. Morgen een boete van 109 euro. Dat er wat kinderziektes zouden zijn, leek me logisch. Maar Facebook ontploft bijna door een lawine van problemen. Dat zijn geen kinderziektes meer.

Iedereen heeft het zo langzamerhand over de menselijke maat. Er zou toch een mouw aan te passen moeten zijn? Mensen van buiten Zandvoort die mantelzorg verlenen en niet uitkomen met de 200 bezoekersuren? Of een vrouw die in Zuid woont en haar moeder verzorgt in Noord en maar één parkeervergunning krijgt? Toegezegde blauwe zones worden niet gemaakt. Zo zijn er nog tal van andere zaken. Bij parkeerservice krijg je met je klachten geen poot aan de grond. Handhavers zeggen dat je de auto dan maar ergens anders moet parkeren. In Bentveld soms? Het is gewoon Jiskefet.

Om de auto’s van strandgangers op te vangen op mooie dagen zou het voormalig zanddepot geasfalteerd worden. De afspraak was dat het circuit dat voor zijn rekening zou nemen. Zij hebben het voorste stuk in erfpacht. Maar de onderhandelingen lopen nog, laat de woordvoerder van de gemeente weten. Maar het is al juni. Als de gemeente slim was geweest had ze dat voorste stuk uit de erfpacht gehaald. De circuitjongens hebben nu het gedeelte van de gemeente intimiderend met betonblokken geblokkeerd. Zie daar maar eens tegen op te onderhandelen. De gemeente kan tegen die circuitjongens dan ook niet op. Tegen de winkeliers van de Passagepanden lukt het ze beter.

Dit college is drukker met het overleven van zichzelf, dan met de zorg voor haar inwoners. De onafhankelijke wethouder kan nog één zaak tot een goed einde brengen. Zou zelfs dat haar niet lukken?

Wijnand Burger

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]