2021-10-01 08:08:00 | Krimpenerwaard onderzoekt maatregelen tegen geluidsoverlast motorrijders

[ad_1]










  •  

keer gelezen






KRIMPENERWAARD • De gemeenteraad van Krimpenerwaard wil kijken of het maatregelen kan nemen op locaties waar bewoners het meest last hebben van geluidsoverlast door motoren.

“Klachten hierover nemen alleen maar toe”, stelde Cor Slob namens de ChristenUnie, indiener van een motie om ‘passende maatregelen te nemen, waarbij rekening wordt gehouden met de belangen van omwonenden en motorrijders’. 

Inventarisatie
Hij riep het college van B&W op te inventariseren welke klachten en meldingen er zijn en te onderzoeken op welke trajecten de geluidsoverlast zich concentreert. “Gebleken is dat een verbod, zoals door de gemeente Lopik genomen op de Lekdijk, effectief kan werken.”

Volgens wethouder Bert Bening, die namens het college de motie overnam, is een overzicht van hotspots snel te maken.

Jurisprudentie
Yorben van Dortmont vond de motie namens VGBK ‘sympathiek’, maar raadde het college aan bij maatregelen tegen de overlast ‘goed beslagen ten ijs te komen’ bij een eventuele rechtsgang door tegenstanders. “Waar de ene rechter de gemeente –Lopik- in het gelijk stelt van een afsluiting wordt een andere gemeente –Lingewaard- door de rechtbank gecorrigeerd.”

Landelijke regelgeving
Volgens Marco Oudshoorn (VVD) ligt de oplossing van het probleem niet bij de gemeente, maar in Den Haag.

“Er moet hierover landelijke regelgeving komen. Bovendien willen we geen heksenjacht of motorrijders pesten. Eventuele afsluiting van weggedeelten kan funest zijn voor horecazaken die aan die route zijn gevestigd en zonder handhaving wordt het probleem niet opgelost.” 

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]