2021-11-12 08:00:00 | ‘Liefde is het belangrijkste, meer heb je niet nodig’

[ad_1]










  •  

keer gelezen






KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • In het Gebouw Kortland aan de Nieuwe Tiendweg in Krimpen aan den IJssel zit sinds een aantal jaren holistisch therapeut Goverina Speksnijder met haar praktijk Hand in Hand. Ze geeft daar vooral gezinstherapie en individuele therapie, maar houdt zich ook steeds meer bezig met het geven van trainingen aan bijvoorbeeld ouders en leerkrachten. 

Overtuigingen

Goverina legt uit waar ze zich onder andere mee bezighoudt: “Veel overtuigingen, emoties en angsten krijg je mee vanuit je jeugd. Daar kun je nu nog last van hebben. Vind je het bijvoorbeeld spannend om in het openbaar te spreken? Dat kan iets zijn vanuit de kinderjaren. Ik spoor zo iemand aan om zelf nieuwe overtuigingen te maken en de angst terug te geven aan de tijd waar het bij hoort.”

De therapeut ziet ook veel kinderen in haar praktijk. Bijvoorbeeld omdat ze hooggevoelig zijn. “Kinderen van nu zijn heel gevoelig. Ze hebben een sterke wil en mening. Vaak lopen ze daarom vast.” Goverina helpt de kinderen bijvoorbeeld door ze handvatten te geven om beter met hun emoties om te leren gaan. Ook gaat ze in gesprek met leerkrachten, wanneer een kind vastloopt op school. 

Overlevingsstand

Bij Hand in Hand stappen zo hele verschillende mensen van wisselende leeftijden binnen. “Het is altijd een verrassing hoe iemand is en wat er speelt, maar de meeste dingen zijn terug te leiden naar de jeugd van een persoon”, aldus Goverina. Zelf kwam ze met holistische therapie in aanraking nadat haar zoontje erg ziek werd. “Hij bleek een hersentumor te hebben. Toen ging het roer bij mij om. Ik kwam erachter dat ik op mijn tenen liep en het altijd goed wilde doen. Dat mijn zoontje zo ziek was, had voor mijn gevoel daar ook mee te maken. Ik wilde er vanaf dat moment echt zijn en niet alleen in de overlevingsstand staan.”

Uiteindelijk deed Goverina de opleiding tot holistisch therapeut. “Dat heeft me veel gebracht. Ik vond bewijs voor wat ik voelde, leerde dingen los te laten en te verwerken. Daar kan ik nu ook andere mensen bij helpen.” Wat Goverina vooral mee wil geven is dat liefde het belangrijkste is binnen je gezin. “Als je alle vervelende laagjes, alle trauma’s, weghaalt dan blijft alleen liefde over. “ Volgens haar zijn mensen te veel bezig met de buitenwereld, met perfectie en dingen die ‘opgelegd worden door de maatschappij’. “Je moet juist houden van jezelf zoals je bent. Meer heb je niet nodig.”

Meer informatie

Contact opnemen met holistisch therapeut Goverina Speksnijder van praktijk Hand in Hand kan via telefoonnummer 0623209404 en te mailen naar holistischebegeleiding@kpnmail.nl.

Meer informatie staat op de website www.holistischepraktijkhandinhand.nl. De praktijk is ook te vinden op www.facebook.com/www.holistischepraktijkhandinhand.nl.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

[sc name=”bronvermelding”]