2021-11-25 10:38:00 | Bijeenkomst over heiligheid en heiliging in De KapelBLOEMENDAAL Annemike van der Meiden gaat zondag 28 november vanaf 10.30 uur voor in een religieuze bijeenkomst in de Kapel (Potgieterweg 4). Aan bod komen onder andere de begrippen ‘heiligheid en heiliging’ naar aanleiding van het laatst boek van haar vader, Anne van der Meiden (1929-2021): ‘Omzien aan de scheiding’. 

Het boek ‘Omzien aan de scheiding’ gaat over heiligen uit zijn jeugd in de stad Enschede waar hij opgroeide. Gewone mensen die het goede deden, soms tegen de stroom van de tijdgeest in. In het voorwoord schreef hij: ‘Ik zocht een soort Leitmotiv voor de beschrijving van mijn levenstijd en dat vond ik in dat merkwaardige begrip ‘heilig, maar dan niet in strikt religieuze betekenis.’ 

Annemike van der Meiden (1959) begon in 1982 bij het Albert Schweitzer Fonds, werkte van1992 tot 2014 als voorganger en als geestelijk verzorger, studeerde theologie en schreef een aantal boeken. Sinds 2014 is zij volledig afgekeurd vanwege complicaties door diabetesmellitus type 1 maar schrijven gaat soms voor. Van der Meiden heeft twee volwassen kinderen en is getrouwd met Marinus den Oudsten. Sinds 2017 woont zij in de Augustanahof in Amsterdam, een vorm van wonen met jong en oud met als motto: omzien naar elkaar en naar de buurt.

Voor meer informatie: www.dekapel-bloemendaal.nl.


Bronvermelding:nieuws_bron