2021-12-15 10:30:00 | Godfried Bomans Genootschap legt krans op graf van de auteur[ad_1]

BLOEMENDAAL Het Godfried Bomans Genootschap legt woensdag 22 december een krans op het graf van schrijver Godfried Bomans, die 50 jaar geleden overleed. De bijeenkomst zal, vanwege de huidige coronamaatregelen, geheel in de buitenlucht plaatsvinden.

Godfried Bomans die op 22 december 1971 onverwacht stierf, ligt begraven op de Rooms Katholieke begraafplaat Adelbert in Bloemendaal, graf E 123. De leden van het Genootschap bezoeken woensdag 22 december vanaf 14.30 uur het graf en met een krans, bloemen en toespraken Godfried Bomans herdenken en eren.

Zoals het er nu naar uitziet, zal aansluitend bij Vanouds het Dorpshuys aan de Donkerelaan een tegel worden onthuld met daarop de laatste schaakzet die Godfried Bomans aldaar heeft gezet op 21 december 1971.

Het Godfried Bomans Genootschap bestaat sinds 1972 en is een vereniging met meer dan 200 leden. Tweemaal per jaar wordt er een bijeenkomst georganiseerd in Haarlem. Het Genootschap heeft een eigen Facebookpagina en Youtubekanaal. Meer informatie op is te vinden op www.godfriedbomans.nl.

[ad_2]


Bronvermelding:nieuws_bron