2020-10-05 11:38:00 | Aanleg fiets- en voetgangersoverteek Spaarndammerdijk: ‘Het was hier levensgevaarlijk’

[ad_1]

Op de Spaarndammerdijk / Transformatorweg wordt een fiets- en voetgangersoversteek aangelegd. In de huidige situatie steken veel fietsers en voetgangers ‘illegaal’ de drukke S101 over, wat voor gevaarlijke situaties zorgt. In het AT5- programma Het Verkeer gaan we langs bij de werkzaamheden. Daar wordt de onveilige situatie al snel duidelijk. 

‘Ik ben aan het klussen dus ik ben al een paar keer bij de Gamma geweest. Het is elke keer even een spannend momentje om deze weg over te steken’, vertelt een jonge man die over de drukke weg aan komt rennen. Hij weet dat hij hier eigenlijk niet mag oversteken maar dat neemt hij voor lief. ‘Ánders moet je een heel stuk omlopen om aan de andere kant van de S101 te komen.’

Om dit soort situaties te voorkomen wordt er nu een fiets- en voetgangersoversteek aangelegd ter hoogte van het Brediusbad. ‘Het was hier soms levensgevaarlijk en daar willen we een einde aan maken. Straks kun je hier veilig oversteken met behulp van verkeerslichten’, legt omgevingsmanager Franke Smidstra uit.

Op dit moment zijn de voorbereidende werkzaamheden in volle gang. ‘Voordat de oversteek gemaakt kan worden moeten we eerst aansluitingen maken op de huidige fiets- en voetpaden’, aldus Smidstra. Een van de werkmannen die we spreken vindt het een goed plan dat hier een oversteek komt. ‘Ik zie hier van alles gebeuren. Mensen fietsen over de weg, lopen over de weg, kijken niet…’

De werkzaamheden hebben weinig gevolgen voor het verkeer. ‘Buiten de spits sluiten we soms een rijstrook af zodat we wat meer ruimte hebben om te werken.’ Op woensdag 4 november is de nieuwe oversteek klaar en moet er een einde komen aan de gevaarlijke situaties.

[ad_2]

Klink hier om het artikel te lezen

Bronvermelding:

Leave a Reply